Παραπολιτικά

Η κριτική και ο έλεγχος της εξουσίας είναι συστατικό της λειτουργίας μας “Θ”

Η ελεύθερη και ανεξάρτητη δημοσιογραφία θα συνεχιστεί με όποιο κόστος.

Είτε συμφωνούμε, είτε όχι, οφείλουμε να σεβαστούμε την απόφαση της Δικαιοσύνης και να υπενθυμίσουμε σε εκείνους που βιάστηκαν να πανηγυρίσουν ότι υπάρχει και δεύτερος βαθμός.

Ο Αχ. Μπέος έχει εξαπολύσει εναντίον της δημοσιογράφου της «Θ» Κατερίνας Τασσοπούλου μια βιομηχανία αγωγών, πιστεύοντας πως με τον τρόπο αυτό θα την εξοντώσει οικονομικά και θα φιμώσει την ενοχλητική κριτική της. Σε μια από αυτές ζητούσε 30 χιλ. ευρώ (!), για ένα σχόλιό της που αναφερόταν στην πρόσληψη ενός ακόμη δημοσιογράφου (αυτή τη φορά στην ΑΝΕΒΟ) και στην επιλεκτική αντιμετώπιση των μέσων ενημέρωσης σε σχέση με το δημοτικό χρήμα. Η δικαστική απόφαση έκανε εν μέρει δεκτή την αγωγή, κρίνοντας ότι υπήρξε υπερβολή στις διατυπώσεις και τελικά επιδίκασε ποσό 5 χιλ. ευρώ σε βάρος της δημοσιογράφου. Καταδικάστηκε ουσιαστικά το δημοσιογραφικό ύφος, χωρίς, κατά τη γνώμη μας, να αξιολογηθούν τα συγκεκριμένα στοιχεία που κατατέθηκαν, με βάση επίσημα έγγραφα που έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια. Είμαστε σίγουροι ότι το Εφετείο θα δικαιώσει πλήρως την δημοσιογράφο. Η αλήθεια είναι επίμονη και ό,τι και να κάνει το παραπαίον πια καθεστώς, αργά ή γρήγορα, θα αποκαλυφθεί στα μάτια όλων.

Η κριτική και ο έλεγχος της εξουσίας δεν αποτελούν για μας απλώς επιλογή, αλλά είναι συστατικό της λειτουργίας της εφημερίδας μας. Η ελεύθερη και ανεξάρτητη δημοσιογραφία θα συνεχιστεί με όποιο κόστος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το