Κόσμος

Mικρό αγόρι φροντίζει τον παράλυτο πατέρα του (photos)

ag-708_9

Ο Ου Γιανγλιν είναι μόλις 7 ετών ωστόσο είναι αρκετά μεγάλος για να φροντίσει τον ανάπηρο πατέρα του.

Ο 37χρονος Ου Τονγκμινγκ από το χωριό Wangpu στα νοτιοδυτικά της Κίνας, έπεσε πριν από δυο χρόνια από τον δεύτερο όροφο οικοδομής και τραυματίστηκε στη σπονδυλική στήλη με αποτέλεσμα να μείνει παράλυτος από τη μέση και κάτω.

Η οικογένεια ξόδεψε τις αποταμιεύσεις μιας ζωής για να γίνει ο 37χρονος καλά αλλά μάταια. Η σύζυγος του τον εγκατέλειψε παίρνοντας μαζί της και την 3χρονη κόρη τους. Πίσω της άφησε τον 7χρονο ο οποίος ανέλαβε τη φροντίδα του πατέρα του.

Ο Γιανγλιν ξυπνά κάθε μέρα από τις 6 το πρωί για να ταΐσει τον πατέρα του πριν πάει στο σχολείο. Έμαθε να μαγειρεύει ρύζι και να αγοράζει λαχανικά από το τοπικό μανάβικο. Ενώ τις ελεύθερες του ώρες μαζεύει παλιοσίδερα για να τα πουλήσει για 3 δολάρια την ημέρα.

Ο πατέρας έχει σκεφτεί πολλές φορές να βάλει τέλος στη ζωή του:«Δεν ήμουν αρκετά αποφασισμένος. Δεν μπορούσα να αφήσω το αγόρι ορφανό», είπε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Ο πατέρας μου χρειάζεται φάρμακα αλλά δεν έχω καθόλου λεφτά», λέει ο 7χρονος που συντηρεί τον πατέρα του με την αναπηρική σύνταξη των 47,5 δολαρίων το μήνα και συμπληρώνει: «Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς τον μπαμπά μου», λέει.

ag-6 ag-5_0 ag-2_0

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το