Τοπικά

Με το ΕΚΒ και την ΑΔΕΔΥ συναντήθηκε κλιμάκιο υποψηφίων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

PASOK

Με τα προεδρεία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ συναντήθηκε κλιμάκιο υποψηφίων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ αποτελούμενο από τον Γιάννη Αναστασίου και την Σούλα Μπαρτζιώκα.
Κατά τη διάρκεια της ουσιαστικής συζήτησης που υπήρξε για περισσότερο από δυο ώρες, το κλιμάκιο των υποψηφίων βουλευτών ενημερώθηκε για τις θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα απέναντι στις δύσκολες προβλέψεις του τρίτου μνημονίου, αλλά και της υφιστάμενης κατάστασης στην πραγματική οικονομία. Με μελανά χρώματα περιέγραψε την κατάσταση στη τοπική οικονομία ο Πρόεδρος του ΕΚΒ κ. Παπαδημόπουλος, ο οποίος μίλησε για εφιαλτικά νούμερα ανεργίας στην περιοχή, ενώ ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κ. Κουτσούκος μετέφερε την ανησυχία των δημοσίων υπαλλήλων για την απώλεια θέσεων εργασίας και μέρους των αμοιβών, αξαιτίας των προβλέψεων του νέου μνημονίου.
Οι υποψήφιοι βουλευτές τόνισαν την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας και ανέπτυξαν τις απόψεις του ΠΑΣΟΚ στους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των εργαζομένων, αναφορικά με το πώς θα μπορούσαν να συνυπάρξουν με τις δύσκολες πτυχές του μνημονίου που έφερε στη χώρα η απερχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, πολιτικές ανάπτυξης που θα δημιουργούσαν θέσεις εργασίας.
Επέμειναν στην ανάγκη εθνικής συνεννόησης και κυβέρνησης συνεργασίας την επομένη των εκλογών, τονίζοντας ότι η δίκαιη και αναλογική συνεισφορά όλων των τάξεων και κοινωνικών ομάδων στην αντιμετώπιση των δημοσιονομικών προβλημάτων της χώρας, είναι η προϋπόθεση για την εμπέδωση του αισθήματος δικαιοσύνης στους πολίτες και ανακούφισης των βαρών των μισθωτών και συνταξιούχων που πλήττονται περισσότερο.
Ενθαρρυντική υπήρξε η συζήτηση αναφορικά με τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Μαγνησίας και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, όπως στον τομέα του τουρισμού με την στήριξη επενδύσεων όπως αυτές στις Νηες ή τον Αλατά, οι οποίες θα μπορούσαν να λειτουργούσαν προωθητικά και για το αεροδρομίου της Αγχιάλου. Συζήτηση έγινε και για τις προοπτικές που υπάρχουν στον τομέα των επενδύσεων στο λιμάνι του Βόλου, καθώς και η ανάγκη κοινοβουλευτικής στήριξης των υφιστάμενων μεγάλων βιομηχανικών μονάδων της περιοχής, η αναγκαιότητα μείωσης για λόγους ανταγωνισμού και κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το