Τοπικά

Το 9ο Γυμνάσιο Βόλου στηρίζει τη «Φλόγα» –  80 και πλέον μαθητές θα τρέξουν την Κυριακή 

Στη δρομική βόλτα με σύνθημα «τρέχουμε για τη Φλόγα» που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Κυριακή στις 11 το πρωί, συμμετέχει το 9ο Γυμνάσιο Βόλου με 80 και πλέον μαθητές, αλλά και γονείς και άλλους. Επίσης συγκεντρώθηκε από τις εγγραφές και την αγορά T-Shirts με το σήμα της Φλόγας το ποσό των 450 ευρώ.

Όπως τόνισε η εμψυχώτρια καθηγήτρια και πρέσβειρα του Προγράμματος για τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Βάσω Βούλγαρη «είναι ένα ξεχωριστό «τρέξιμο» που αφορά όλους, γιατί η αγάπη για τον συνάνθρωπο είναι δύναμη, πολύ δε περισσότερο όταν αφορά έναν αγώνα για την ίδια τη ζωή, τον αγώνα των παιδιών με καρκίνο και πλασματικές ασθένειες».
Η συμμετοχή αυτή αποτελεί συνέχεια των δράσεων της παιδαγωγικής ομάδας του Προγράμματος της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Teachers4Europe, το οποίο τρέχει στο σχολείο για τρίτη συνεχή χρονιά

Η κ. Βούλγαρη ανέφερε πως «η προσφορά και ο ακτιβισμός είναι ένα θέμα που αφορά τους Students 4 Europe, τους μαθητές των παιδαγωγικών ομάδων του προγράμματος. Οι δράσεις αναφέρονται στον σχολικό εκφοβισμό, τις ανθρώπινες σχέσεις, την ανάπτυξη δεξιοτήτων για αντιμετώπιση του άγχους και του φόβου, την εφηβεία, συμπεριφορές και αντιλήψεις, την προσφορά, την αλληλεγγύη και την ενσυναίσθηση. Έχουν ως στόχο ο μαθητής να αναπτύξει την αυτοεκτίμησή του, τον σεβασμό στην προσωπικότητα και στα δικαιώματα του άλλου».

Δράσεις εθελοντισμού
Για δύο σχολικές χρονιές έχουν συμμετέχει στο συσσίτιο απόρων του Σπιτιού Γαλήνης Χριστού του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας σε συνεργασία με τον π. Κωνσταντίνο Αυγέρη και τις εθελόντριες γυναίκες που βοηθάνε και προσφέρουν στον συνάνθρωπο, μαγειρεύοντας καθημερινά το συσσίτιο με την παρασκευή σπιτικών γλυκών και τη διανομή τους στους απόρους λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Ακόμη έχουν συγκεντρώσει ρούχα, παιχνίδια, παραμύθια και λογοτεχνικά βιβλία για τα παιδιά του φιλοξενούνται στα σπίτια του Χαμόγελου του Παιδιού.
Ακόμη για δύο συνεχείς χρονιές συγκεντρώθηκαν χρήματα για το «Χαμόγελο του Παιδιού» έχοντας δανειστεί τον κουμπαρά τους μέσα από δύο διαφορετικές εκδηλώσεις.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το