Τοπικά

8.000 ευρώ τα έσοδα από το παράνομο κέντρο απεξάρτησης στα Κάτω Λεχώνια

 

Περίπου 8.000 ευρώ ήταν τα έσοδα που αποκόμισαν οι δύο υπεύθυνοι του παράνομου κέντρου απεξάρτησης από ναρκωτικά στα Κάτω Λεχώνια, στο οποίο έβαλε λουκέτο προχθές η Αστυνομία, κατά το χρονικό διάστημα των 60 περίπου ημερών που αυτό λειτούργησε.

Χθες οι δύο υπεύθυνοι του παράνομου κέντρου, μαζί με τους δύο βοηθούς τους, οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα υπηρεσίας και του ανακριτή, καθώς οι δύο πρώτοι διώκονται σε βαθμό κακουργήματος, όπου ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία και θα απολογηθούν την Δευτέρα. Και οι τέσσερις, ο 48χρονος άνδρας και η 41χρονη σύντροφός του, που θεωρούνται οι υπεύθυνοι του κέντρου, καθώς και οι δύο βοηθοί τους, ηλικίας 36 χρόνων άνδρας και 37 χρόνων γυναίκα κατηγορούνται για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών (διάθεση με τη μορφή της κατοχής και πώλησης), απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, παράβαση της νομοθεσίας για την ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και άλλων διατάξεων.
Σημειώνεται ότι ο 48χρονος, που κατηγορείται ως υπεύθυνος του κέντρου, φέρεται να είχε απασχολήσει και παλαιότερα τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές και συγκεκριμένα τον Απρίλιο και τον Οκτώβριο του 2017, διότι φέρεται να διατηρούσε παράνομο κέντρο απεξάρτησης από το αλκοόλ και τον τζόγο στη Χρυσή Ακτή στην πρώτη περίπτωση και στο Κατηχώρι στη δεύτερη. Μάλιστα στη Χρυσή Ακτή οι αστυνομικοί είχαν βρει να φιλοξενούνται τέσσερα παιδιά από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Λαμία, οι γονείς των οποίων τα είχαν στείλει για απεξάρτηση, πληρώνοντας για το καθένα από 700 ως και 1.000 ευρώ! Το ίδιο φέρεται να έκανε και στη μεζονέτα των Κάτω Λεχωνίων, την οποία νοίκιαζε και όπου φέρεται να συμμετείχαν στο πρόγραμμα που είχε αναπτύξει οκτώ νέοι, οι γονείς των οποίων πλήρωναν από 400 ώς 1.000 ευρώ κάθε μήνα για τα έξοδα διαμονής και τροφής τους. Οι νέοι αυτοί παρακολουθούσαν συγκεκριμένα προγράμματα απεξάρτησης, όπως φέρεται να υποστηρίζουν οι υπεύθυνοι του κέντρου και μάλιστα κατά την προχθεσινή επέμβαση των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου στο κτίριο και τις συλλήψεις που έγιναν, γονείς των νέων από διάφορες περιοχές της χώρας τηλεφωνούσαν, για να ενημερωθούν για την τύχη των παιδιών τους…

Σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πηγές, ο 48χρονος με την 41χρονη σύντροφό του φέρεται να λειτουργούσαν ΚΟΙΝΣΕΠ με σκοπό προγράμματα απεξάρτησης στην Αθήνα, την έδρα της επιχείρησης την μετέφεραν στον Βόλο και τη λειτουργούσαν ως κέντρο αυτογνωσίας, για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, γιατί φέρονται να διαφωνούν με τον τρόπο λειτουργίας του ΚΕΘΕΑ… Και οι τέσσερις συλληφθέντες φέρονται να είναι πρώην τοξικομανείς και πιστεύουν ότι έχουν την πείρα και την γνώση να βοηθήσουν τους τοξικομανείς στην απεξάρτηση.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι δύο βοηθοί είχαν αναλάβει τη χορήγηση ναρκωτικών δισκίων, χωρίς ιατρική συνταγή, σε οκτώ «νοσηλευόμενους», διαμένοντες στον χώρο, στο πλαίσιο υποτιθέμενου προγράμματος θεραπείας. Κατασχέθηκαν από το εσωτερικό του παράνομου κέντρου απεξάρτησης τα εξής: 343 ναρκωτικά δισκία, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή και τρία πιστοποιητικά παρακολούθησης επιμορφωτικών σεμιναρίων εκπαιδευτικού ιδρύματος της χώρας στο όνομα των υπευθύνων του παράνομου κέντρου. Ακολούθως, σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία των δύο υπεύθυνων του παράνομου κέντρου στην πόλη του Βόλου, σε Ι.Χ. επιβατικό όχημα, ιδιοκτησίας της γυναίκας, καθώς και στην κατοχή τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν τρεις σφραγίδες με φορολογικά στοιχεία εταιρείας, τρία μπλοκ τριπλότυπων αποδείξεων παροχής υπηρεσιών, μερικώς συμπληρωμένα, 60 ναρκωτικά δισκία, μία συνταγή χορήγησης ναρκωτικών, μία χάρτινη κάρτα και μία βεβαίωση για δικαστήριο, δύο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ.

Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι, για τις υπηρεσίες που παρείχαν, οι υπεύθυνοι του κέντρου εισέπρατταν από τις οικογένειες των «νοσηλευόμενων» χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν από 400 έως 1.000 ευρώ κάθε μήνα για κάθε νοσηλευόμενο. Επιπρόσθετα, διακριβώθηκε ότι διατηρούσαν ιστοσελίδα μέσω της οποίας διαφήμιζαν τις παρεχόμενες υπηρεσίες του υποτιθέμενου κέντρου απεξάρτησης, χωρίς την αναγραφή της ακριβούς τοποθεσίας του.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το