Αθλητισμός

“Βλέπει” Μωραΐτη ο Βόλος

Πολλή δουλειά έχουν αυτή την περίοδο οι άνθρωποι του Βόλου, που έχουν αναλάβει το σχεδιασμό της ομάδας για τη νέα χρονιά. Καταρτίστηκε λίστα με υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους και ήδη έχουν αρχίσει συζητήσεις με ποδοσφαιριστές, τόσο στην ελληνική, όσο και στην ξένη ποδοσφαιρική αγορά.

Στις «αποκαλύψεις» της φετινής Σούπερ Λιγκ 2 είναι ο Παναγιώτης Μωραΐτης, καθώς ο 26χρονος επιθετικός που επαναπατρίσθηκε το περασμένο καλοκαίρι για τον Απόλλωνα Σμύρνης, έχει μέχρι στιγμής σημειώσει 16 γκολ σε 24 εμφανίσεις του στην κατηγορία.
Εύλογα φαίνεται πως βρίσκεται στο μεταγραφικό «στόχαστρο» αρκετών ομάδων αφού μένει ελεύθερος από την «ελαφρά ταξιαρχία» με τη λήξη του πρωταθλήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες μία από τις ομάδες που έχει ψηλά στη λίστα της τον Μωραΐτη είναι ο Βόλος. Μετά την αποχώρηση από την ομάδα των Οζέγκοβιτς και νωρίτερα του Κούτσια, το βολιώτικο συγκρότημα θα κινηθεί για την απόκτηση δύο επιθετικών. Δεν αποκλείεται ο ένας να είναι Έλληνας, καθώς θα αποκτηθεί και ικανός ξένος επιθετικός και ήδη ο Βόλος έχει εντοπίσει τον στράικερ που θέλει να φέρει στον Βόλο.
Ο Μωραΐτης ενδέχεται να γίνει κάτοικος Βόλου και να του δοθεί η δυνατότητα να παίξει για πρώτη φορά στη μεγάλη κατηγορία. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από την Παναχαϊκή την περίοδο 2016-17 και από το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής (η Παναχαϊκή εκείνη τη χρονιά ανέβηκε στη Β’ κατηγορία). Στην ομάδα της Πάτρας κάθισε 3.5 χρόνια, κατέγραψε συνολικά 87 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, ενώ πέτυχε 24 γκολ. Η πιο παραγωγική του χρονιά στην Παναχαϊκή ήταν την περίοδο 2017-18 όταν σε 29 παιχνίδια είχε πετύχει 14 γκολ.
Τον Ιανουάριο του 2020 πήρε μεταγραφή για την Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου, στην οποία κάθισε ένα χρόνο (στέφτηκε πρωταθλητής με την ομάδα του), καταγράφοντας 26 συμμετοχές και εννέα γκολ. Επόμενος σταθμός της καριέρας του Μωραΐτη ήταν η Μπόρατς Μπάνια Λούκα της Βοσνίας, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα. Αγωνίστηκε ενάμιση χρόνο στο πρωτάθλημα της Βοσνίας, παίζοντας σε 38 παιχνίδια, σκοράροντας έξι φορές, πριν επιστρέψει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Απόλλωνα Σμύρνης.
Μένει να δούμε αν πράγματι υπάρχει ενδιαφέρον από τον Βόλο για την απόκτηση του Μωραΐτη, καθώς πρόκειται για ποδοσφαιριστή σε πολύ καλή ποδοσφαιρική ηλικία, έχοντας κάνει πολύ καλή χρονιά στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2.
Ο Βόλος έχει, εκτός των άλλων, από καιρό στην «εξίσωσή» του και τον 23χρονο ακραίο οπισθοφύλακα Κωνσταντίνο Καραγιάννη, που αγωνίζεται στον Ακρίτα Χλώρακα της Κύπρου.
Θυμίζουμε, ότι έχει ακουστεί και το όνομα του Γιώργου Μύγα, ο οποίος αναζητεί τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ο 29χρονος δεξιός μπακ αποχωρεί από τον Ιωνικό, μετά τον υποβιβασμό της ομάδας της Νίκαιας στη Σούπερ Λιγκ 2 και θέλει να συνεχίσει να αγωνίζεται στη μεγάλη επαγγελματική κατηγορία. Ο Μύγας μετρά 138 συμμετοχές στη Σούπερ Λιγκ με Παναιτωλικό, Λεβαδειακό και Ιωνικό, ενώ έχει παίξει και στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας της Πολωνίας με την Ζαγκλέμπιε Σοσνόβ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το