Τοπικά

74χρονος Βολιώτης συμμετείχε στις πανελλαδικές εξετάσεις

Παράδειγμα δίψας για μάθηση αποτελεί ο 74χρονος κ. Φίλιππος Καζηλάρης ο οποίος αποφοίτησε φέτος από το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Βόλου και συμμετείχε στις πανελλαδικές εξετάσεις με στόχο να πετύχει στην Νομική Σχολή.
Μάλιστα είναι αποφασισμένος να πάει να φοιτήσει, όπου και να πετύχει και σε οποιαδήποτε πόλη, καθώς σημασία έχει η απόκτηση της πολύτιμης γνώσης.
Το ταξίδι στην γνώση για τον κ. Φίλιππο Καζηλάρη ξεκίνησε πριν έξι χρόνια. Τότε πήρε την απόφαση να επιστρέψει ξανά στα θρανία φοιτώντας στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας.

Είχε συνταξιοδοτηθεί μετά από μια πολύχρονη δραστηριότητα στον ιδιωτικό τομέα ως έμπορος και ήθελε να στραφεί στην γνώση και την μάθηση.
Σε ηλικία 70 ετών έλαβε το απολυτήριο του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας που αντιστοιχούσε σε απολυτήριο Γυμνασίου. Η χαρά του μεγάλη, αλλά ακόμη πιο μεγάλη η επιθυμία του να συνεχίσει την φοίτησή του στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ο επόμενος σταθμός για την απόκτηση της γνώσης ήταν το εσπερινό Γενικό Λύκειο Βόλου.

«Παρακολουθούσα τα μαθήματα στο σχολείο καθημερινά. Απουσίαζα μόνο όταν υπήρχε λόγος ασθένειας» επισήμανε ο κ. Καζηλάρης και πρόσθεσε πως ήταν πολύ σημαντικά τα όσα έμαθε στο εσπερινό ΓΕΛ. Μάλιστα στο απολυτήριο έλαβε βαθμό 18 έχοντας άριστες βαθμολογίες στα φιλολογικά μαθήματα.

Μετά από τέσσερα συνεχή χρόνια φοίτησης ο ίδιος πήρε την απόφαση να συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις. Σε ηλικία 74 ετών έκανε το εγχείρημα διαγωνιζόμενος σε μαθήματα της θεωρητικής κατεύθυνσης. Έχοντας λάβει πλέον την βαθμολογία ελπίζει στην επιτυχία σε κάποιες από τις σχολές που θα συμπληρώσει το μηχανογραφικό δελτίο με την πρώτη του επιλογή να είναι η Νομική σχολή.

Επομένως περιμένει στα τέλη Αυγούστου με την ανακοίνωση των βάσεων για να δει σε ποια σχολή θα εισαχθεί.
Πάντως, όπως επισημαίνει ο ίδιος, «σκοπός μου είναι, οπουδήποτε και αν πετύχω, να πάω και να σπουδάζω. Η γνώση είναι το κίνητρο. Υπάρχει άνθρωπος που δεν του αρέσει η γνώση; Ό,τι και να μαθαίνεις, είναι για το καλό».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το