Αθλητισμός

Πανελλήνιο στίβου Κ18: Χρυσό μετάλλιο η Βιδούρη, αργυρά μετάλλια για τους Γρηγορίου και Βελέντζα (photos)

Συνεχίζεται για δεύτερη και τελευταία μέρα, σήμερα Κυριακή, το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου ανδρών-γυναικών Κ18 στο Πανθεσσσαλικό στάδιο. Οι αγώνες σημειώνουν μεγάλη επιτυχία, πλήθος αθλητών μετέχουν σε αυτούς (1360 από 242 σωματεία της χώρας), ενώ μεγάλη είναι και η προσέλευση των φιλάθλων στις κερκίδες του Πανθεσσαλικού σταδίου.

Την πρώτη μέρα (Σάββατο) σημειώθηκαν ορισμένες πολύ καλές επιδόσεις, από τους αθλητές και τις αθλήτριες, ενώ σήμερα Κυριακή από τις 8.30 το πρωί διεξάγονται προκριματικά αγωνισμάτων, ενώ το απόγευμα από τις 4.45 έως τις 9 μ.μ. θα γίνουν οι τελικοί και οι απονομές.

Το Σάββατο η Ελένη Βιδούρη του Άτλαντα Βόλου (φωτό πάνω) επικράτησε στην κούρσα των 100μ με εμπόδια. Η Βολιώτισσα αθλήτρια έκανε χρόνο 14.05, βελτιώνοντας την ατομική της επίδοση, ενώ ήδη είχε πιάσει το όριο για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Στην 2η θέση τερμάτισε η Ιωάννα-Χριστίνα Τσώνη του Α.Σ .Κολεγίου) με 14.28. ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Μάρθα Νεαμονίτη της Ολυμπιάδας Χίου με επίδοση 14.36.
Στο τριπλούν ο Απόστολος Γρηγορίου του ΓΣ Βόλου με άλμα 14.70 πήρε τη 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο, πίσω από τον Γιώργο Γρέψιο του ΓΣ. Σερρών που πήδηξε 15.14. Στην 3η θέση ήταν ο Γιάννης Γράτσιος του Γ.Σ. Κηφισιάς με 14.68.
Στο τριπλούν γυναικών, η Ανδρομάχη Βελέντζα της Νίκης Βόλου ήταν δεύτερη με άλμα 12.68μ. και κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο. Πρώτευσε η Ευαγγελία Γκανάρα του ΓΣ Πρωτέας Ηγουμενίτσας με άλμα 13.27μ. ενώ τρίτη ήταν η Μελίνα Ζάραγκα του Γ.Σ. Κερκυραϊκός με άλμα 12.15μ.

Για την είσοδο του κοινού δεν υπάρχει κόστος εισιτήριου εισόδου, και σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα δεν απαιτείται πλέον η επίδειξη εγγράφου εμβολιασμού ή self test για την είσοδο των θεατών. Το πρωτάθλημα μεταδίδεται ζωντανά διαδικτυακά από το κανάλι του ΣΕΓΑΣ στο Yοu Tube, ενώ υπάρχει συνεχή ροή αποτελεσμάτων από την εφαρμογή Roster Athletics.

Τους αγώνες τίμησε με την παρουσία της η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, καθώς και πολλοί παράγοντες του κλασικού αθλητισμού.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το