Τοπικά

Συγκέντρωση των συνταξιούχων στις 3 Μαρτίου στον Βόλο

 

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Μαγνησίας διαμαρτύρονται για την δύσκολη κατάσταση που βιώνουν στην καθημερινότητά τους με τις χαμηλές και πετσοκομμένες συντάξεις τους, την μεγάλη ακρίβεια στα βασικά είδη πρώτης ανάγκης, τους υπέρογκους φόρους, τους καθημερινούς θανάτους συνανθρώπων μας με την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας.

Καλούν σε συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας την Πέμπτη 3 Μάρτη, στις 6:00 το απόγευμα σε κοινό αγώνα με τα σωματεία εργατών, αγροτών, ΕΒΕ, γυναικών και νεολαίας.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση:

Καταδικάζουμε την απαράδεκτη στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία και η κλιμάκωση της αντιπαράθεσης με ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ δείχνουν ότι τα πάντα κρέμονται από μια κλωστή, στο έδαφος των ανταγωνισμών που οξύνονται και προκαλεί το νέο κύμα ακρίβειας: Οι αυξήσεις στα καύσιμα και στην Ενέργεια, το βάθεμα της ενεργειακής φτώχειας, οι βαριές επιπτώσεις για τους βιοπαλαιστές αγρότες από τις κυρώσεις και οι συνέπειες που υφίσταται ο λαός από την όξυνση των ανταγωνισμών ανάμεσα σε ΝΑΤΟ και Ρωσία.
Είμαστε οργισμένοι με τα ψίχουλα που έδωσε η κυβέρνηση τα Χριστούγεννα σε ορισμένους χαμηλοσυνταξιούχους, ενώ μοιράζει εκατομμύρια σε κλινικάρχες, σε μεγαλοκαναλάρχες, σε τράπεζες.
Εδώ και:
2 χρόνια που μετράμε χιλιάδες νεκρούς από την πανδημία σε όλη τη χώρα!
2 χρόνια που στις δυσκολίες που αντιμετωπίζαμε προστέθηκε η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις να μειώσουν ακόμα περισσότερο το ξεζουμισμένο μας εισόδημα.
2 χρόνια που τα παιδιά μας βιώνουν τι ποιο βάρβαρη επίθεση σε εργασιακές σχέσεις με το νόμο του Χατζηδάκη, που διευρύνθηκε και πολλαπλασιάστηκε η εργασιακή ανασφάλεια, η δουλειά με πετσοκομμένα δικαιώματα, συνεχίζει να είναι στα ύψη η ανεργία.

Ως εδώ, φτάνει πια! Βγαίνουμε μπροστά για τη ζωή μας και τις ανάγκες μας!

Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε στο ακέραιο όσα αδίκως μας έχουν αφαιρεθεί, με τη δουλειά μας τα έχουμε πληρώσει και σήμερα είναι αναγκαία για να ζήσουμε με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες!
Και απαιτούμε άμεσες λύσεις:
Προσλήψεις γιατρών-νοσηλευτών, δημιουργία ΜΕΘ, και επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας.
Να αποδοθεί σε όλους τους συνταξιούχους η 13η και 14η σύνταξη, με αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, με ταυτόχρονη μείωση των τιμών στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης.
Να μας αποδοθεί το 0,5% του τακτικού προϋπολογισμού που είναι νομοθετημένο για τα έτη 2020-2021.
Να μας αποδοθούν τα αναδρομικά για τις κύριες, επικουρικές συντάξεις και για την 13η και 14η σύνταξη αφορολόγητα αφού αυτά αποδίδονται μετά από χρόνια άτοκα.
Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα φτωχά εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
Μείωσης της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.
Γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα φτωχά νοικοκυριά.
Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Διαγραφή χρεών των φτωχών εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών.
Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς της περιουσίας του λαού.
Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην υγεία, την πρόνοια, την εκπαίδευση, στους ΟΤΑ και στους τομείς πολιτικής προστασίας. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης.
Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από τα δολοφονικά σχέδια των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ- Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το