Αθλητισμός

Σπουδαίο παιχνίδι Βόλος-Παναθηναϊκός για την Α1 πόλο

Σπουδαίο παιχνίδι θα διεξαχθεί σήμερα στις 6 μ.μ. στην ανοιχτή πισίνα του ΕΑΚ για τον Β’ όμιλο της Α1 πόλο. Στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής ο Βόλος θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό στοχεύοντας στο πρώτο θετικό του αποτέλεσμα. Ντεμπούτο για το σύνολο του Νίκου Βενετόπουλου θα κάνουν ο Αμερικανός Λουίς Αράγια και ο Αυστραλός Νικ Χάλαμ.

Μπορεί να βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της σεζόν, αλλά η σημερινή αναμέτρηση στο κολυμβητήριο του Βόλου είναι αρκετά σημαντική διότι οι δύο «μονομάχοι» έχουν κοινό στόχο, αυτόν της παραμονής στη μεγάλη κατηγορία.
Μέχρι τώρα ο Βόλος έδωσε μόνο ένα ματς, αυτό με τη Βουλιαγμένη το οποίο έχασε με 23-5, με την ήττα αυτή να θεωρείται απολύτως φυσιολογική αφού ήρθε από μία ομάδα που φιλοδοξεί να φτάσει μέχρι τον τίτλο. Το ματς της 2ης αγωνιστικής που θα έδινε με τον Υδραϊκό αναβλήθηκε λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού στην αντίπαλη ομάδα και ορίστηκε να πραγματοποιηθεί στις 27/10.
Από την δική του πλευρά, ο Παναθηναϊκός έχει τρεις βαθμούς στο ενεργητικό του, καθώς επιβλήθηκε στο κολυμβητήριο Γουδή του Ν.Ο. Χίου με 11-7. Το βράδυ της περασμένης Τετάρτης έδωσε στην έδρα του Υδραϊκού το δικό του εξ αναβολής παιχνίδι, το οποίο έχασε με 17-8.
Σε σχέση με τον αγώνα της πρεμιέρας ο Βόλος θα παρουσιαστεί ενισχυμένος από την παρουσία του Αμερικανού Λουίς Αράγια και του Αυστραλού Νικ Χάλαμ. Τα δύο νέα αποκτήματα ήρθαν στην πόλη μας την περασμένη Κυριακή και στις προπονήσεις της εβδομάδας έδειξαν να βρίσκονται σε καλή κατάσταση, αν και σίγουρα χρειάζονται πίστωση χρόνου για να δείξουν όλες τις αγωνιστικές τους αρετές.
Στον αντίποδα, θα απουσιάσει ο Δημήτρης Γλούμης, που είναι τιμωρημένος λόγω της κόκκινης κάρτας που αντίκρυσε στο ματς με τη Βουλιαγμένη, ενώ αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Γιώργου Στεργίου.
Οι πολίστες που σίγουρα είναι διαθέσιμοι για το σημερινό ματς είναι οι: Σιορδίλης, Νάσιος, Βαλτσιώτης, Νικηφορίδης, Γ. Μαρινάγης, Βλιώρας, Π. Γλούμης, Αράγια, Χάλαμ, Ιωαννίδης, Μπακαλάκης, Δ. Στεργίου, Νιζάμης, Βασιλούδης, Μεριστούδης, Χρ. Μαρινάγης, Δ. Γκανάτσιος, Κουφιδάκης, Νικολέρης, Πετρόπουλος, Μπομπός, Γ. Γκανάτσιος, Ιωάννου.
Την πεποίθηση ότι οι παίκτες του θα ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός αγώνα που θα κριθεί στις λεπτομέρειες εξέφρασε στη «Θ» ο προπονητής του Βόλου Νίκος Βενετόπουλος: «Με την απουσία του Γλούμη έχουμε ένα θέμα στα δύο μέτρα που θα μεγαλώσει αν δεν παίξει και ο Στεργίου. Ωστόσο, είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα. Όλη την εβδομάδα δουλέψαμε πολύ γι’ αυτόν τον αγώνα, ενώ είναι θετικό το ότι ήρθαν οι δύο ξένοι και θα μας βοηθήσουν. Με τον Παναθηναϊκό έχουμε κοινούς στόχους οπότε περιμένω ένα ντέρμπι που θα κριθεί στις λεπτομέρειες».

Δύο Βολιώτες στον Παναθηναϊκό
Με την ομάδα του Παναθηναϊκού θα έλθουν στον Βόλο και δύο Βολιώτες. Πρόκειται για τον 25χρονο φουνταριστό Στέργιο Παπαβασιλείου, που μάλιστα είναι γέννημα-θρέμμα του βολιώτικου συλλόγου, καθώς και τον 17χρονο περιφερειακό Γιάννη Εγνατιάδη. Ο τελευταίος κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο με την Εθνική Εφήβων τον προηγούμενο μήνα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
Μία σχέση με τον Βόλο έχει και ο προπονητής του «τριφυλλιού» Μιχάλης Λαζαρίδης, αφού είχε φορέσει το σκουφάκι του ΝΟΒΑ στην Α2 την σεζόν 2004-05.
Μιλώντας για το σημερινό ματς στην πολύ καλή ιστοσελίδα pisina.net ο κ. Λαζαρίδης τόνισε: «Οι αθλητές μου προσπαθούν πολύ καθημερινά στην προπόνηση. Είμαστε καινούργια ομάδα που χρειάζεται χρόνο. όμως σίγουρα μέσα από αυτή τη διαδικασία θα παρουσιαστούμε πολύ βελτιωμένοι. Ο αγώνας στον Βόλο είναι σημαντικός και θα παλέψουμε για το θετικό αποτέλεσμα».

«Σφυρίζουν» Μπιράκης και Σπανούδης
Δύο έμπειροι διαιτητές ορίστηκαν να διευθύνουν το παιχνίδι στην ανοιχτή πισίνα του ΕΑΚ. Πρόκειται για τον Μιχάλη Μπιράκη και τον Γρηγόρη Σπανούδη, με παρατηρητή τον Ελευθέριο Γιαννέλη. Κριτές τερμάτων θα είναι οι Ανδρέας Ευαγγελινός και Νίκος Καραγκούνης, ενώ στη γραμματεία θα βρίσκονται οι: Μαρκέλλα Λέτσιου, Σοφία Τάσιου και Έλενα Βαρούτσικου.

Το πρόγραμμα
Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής στην Α1 πόλο είναι το εξής:

Α’ όμιλος
Κολ. Ποσειδώνιο, 15.00, ΠΑΟΚ-ΑΕΚ
Κολ. Γουδή, 16.00, Απόλλων Σμ.-Άρης
Κολ. Εθνικό Πειραιά, 16.00, Εθνικός-Π. Φάληρο
Κολ. Γλυφάδας, 17.00, Γλυφάδα-Ολυμπιακός

Β’ όμιλος
Κολ. Γλυφάδας, 15.30, Ν.Ο. Χίου-Πανιώνιος
Κολ. Χανίων, 16.00, Ν.Ο. Χανίων-Υδραϊκός
Κολ. Περιστερίου, 18.00, Περιστέρι-Βουλιαγμένη
Κολ. ΕΑΚ Βόλου, 18.00, Βόλος-Παναθηναϊκός

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το