Ελλάδα

“Μαύρη” Τρίτη για το χρηματιστήριο

screen_shot_2014-12-09_at_9.28.57_am.png

Πτώση μεγαλύτερη του 12% κατέγραψε το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να επηρεάζονται από την αυξημένη πολιτική αβεβαιότητα και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Ο Γενικός δείκτης τιμών Αθηνών έκλεισε στις 902,84 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες της τάξης του 12,78%, ενώ τα επιτόκια των δεκαετών ομολόγων προσέγγισαν το ψυχολογικό όριο του 8%φθάνοντας στο 7,76%.

Η επίσπευση της προεδρικής εκλογής και η βραχυπρόθεσμη παράταση του ελληνικού προγράμματος στήριξης για ένα δίμηνο αφήνουν ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα τόσο για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις έως και την 1η Μαρτίου 2015, όσο και για το τι μέλλει γενέσθαι στην Ελλάδα από αυτή την ημερομηνία και μετά.

Η σημερινή κατάρρευση, σε μία εικόνα

Η δραματική πτώση του Χρηματιστηρίου της Αθήνας σήμερα απασχόλησε και τα ξένα ΜΜΕ. Ο οικονομικός ρεπόρτερ του Reuters, Τζέιμι ΜακΓκίβερ, δημοσίευσε στο Twitter ένα διάγραμμα, που δείχνει το μέγεθος της «βουτιάς» που έκανε την Τρίτη ο Γενικός Δείκτηγς Τιμών, σε σχέση με άλλες πτώσεις.

«Το διάγραμμα που δείχνει πόσο τρελό είναι σήμερα το Χρηματιστήριο της Αθήνας», ήταν τίτλος του Business Insider, που το αναδημοσίευσε, ενώ στο σχετικό άρθρο επισημαίνεται ότι πρόκειται για τη χειρότερη πτώση από το 1987, όπως και διαπιστώνεται η νευρικότητα που προκαλεί στους επενδυτές το γεγονός ότι αν δεν εξασφαλιστεί η προεδρική πλειοψηφία, η χώρα θα πάει σε πρόωρες εκλογές, ενώ στις δημοσκοπήσεις προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το