Αθλητισμός

Παγιώνεται στην 5η θέση ο Ολυμπιακός Βόλου

Έξι αγωνιστικές απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Φούτμπολ Λιγκ, με τον Ολυμπιακό Βόλου να «παγιώνεται» στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα, με τους «ερυθρόλευκους» να βλέπουν πέρα από τη Βέροια και την Καβάλα, που εδραιώθηκαν στην πρώτη δυάδα, να μεγαλώνουν τη διαφορά και οι Πανσερραϊκός, Πιερικός.

Μετά την ήττα στη Βέροια με το βαρύ 3-0, ο Ολυμπιακός βρίσκεται τέσσερις βαθμούς πίσω από τον Πιερικό που είναι τέταρτος.

Μάλιστα, το βολιώτικο συγκρότημα έχει πλησιάσει στους τρεις βαθμούς ο Αλμωπός Αριδαίας. Οι έξι ήττες που έχει υποστεί ο Ολυμπιακός είναι η τρίτη χειρότερη επίδοση από τις ομάδες που αγωνίζονται φέτος στο Βόρειο όμιλο, καθώς μόνο οι ουραγοί ΑΕΠ Κοζάνης και Απόλλων Πόντου έχουν περισσότερες, οκτώ και επτά αντίστοιχα. Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα με μόλις μία ισοπαλία στο πρωτάθλημα, ενώ έχει να επιδείξει και πέντε νίκες.

Θα πρέπει, επίσης, να τονίσουμε, πως ο Ολυμπιακός στα τελευταία επτά παιχνίδια έχει να επιδείξει μία νίκη, μία ισοπαλία και πέντε ήττες, έχοντας σημαντικό πρόβλημα στο σκοράρισμα. Αποτέλεσμα, η ομάδα να έχει αρνητικό συντελεστή τερμάτων (11-13), με τα έξι από τα 11 γκολ να τα έχει πετύχει στις αναμετρήσεις με την ΑΕΠ Κοζάνης και τα υπόλοιπα πέντε σε 10 παιχνίδια.

Είναι γεγονός, πως από τότε που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Βασίλης Βούζας, η ομάδα είχε να δώσει συνεχόμενα παιχνίδια, δύο την εβδομάδα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί ο προπονητής να δουλέψει, όπως επιθυμεί, με τους ποδοσφαιριστές. Μάλιστα, από τα τέσσερα παιχνίδια που έχει καθίσει ο Βούζας στον πάγκο, τα τρία ήταν εκτός έδρας, με Πιερικό, Τρίγλια και Βέροια και μόνο ένα εντός, με την ΑΕΠ Κοζάνης. Μάλιστα, την προσεχή Κυριακή οι «ερυθρόλευκοι» θα δώσουν νέο εκτός έδρας παιχνίδι, αυτή τη φορά με τον Απόλλωνα Πόντου στο Βατάν.

Δίνεται, πάντως, η δυνατότητα στην τεχνική ηγεσία να δουλέψει όλη την εβδομάδα με τους ποδοσφαιριστές, πάνω σε θέματα τακτικής και παράλληλα, να ξεκουραστούν οι παίκτες εκείνοι που έχουν τραβήξει κουπί, παίζοντας σε όλα τα παιχνίδια μέχρι τώρα.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως η ομάδα βγάζει τραυματισμούς, όπως συνέβη μετά το παιχνίδι με την ΑΕΠ Κοζάνης, με τους Φίλιππο Σκοπελίτη και Παναγιώτη Τσαγκαλίδη, οι οποίοι δεν αγωνίστηκαν στην αναμέτρηση με τη Βέροια. Μέσα στην εβδομάδα θα εκτιμηθεί η κατάστασή τους, ενόψει του αγώνα της Κυριακής με τον Απόλλωνα Πόντου.

Από το εν λόγω παιχνίδι θα απουσιάσει και πάλι ο τραυματίας Θωμάς Γραικός, ενώ όπως έγραψε η «Θ», ο Χρήστος Αγρόδημος αποτελεί ουσιαστικά παρελθόν από την ομάδα, καθώς πέρα από το πρόβλημα που αντιμετωπίζει με τη μέση του, σκέφτεται να ασχοληθεί με κάτι άλλο επαγγελματικά.

Από τα έξι παιχνίδια που έχει να δώσει ο Ολυμπιακός μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος, τα τρία είναι εκτός έδρας και τα τρία στη Νεάπολη. Από τις εκτός έδρας αναμετρήσεις, θεωρητικά η πιο βατή είναι με τον Απόλλωνα Πόντου, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» θα κληθούν να παίξουν, επίσης, μακριά από τον Βόλο, με τους Πανσερραϊκό και Καβάλα, οι οποίες πρωταγωνιστούν στο πρωτάθλημα.

Να τονίσουμε, πως στο δημοτικό στάδιο της Νεάπολης ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει κατά  σειρά τους Αλμωπό, Θεσπρωτό και Πιερικό την τελευταία αγωνιστική.

Στον Ολυμπιακό πιστεύουν πως το θέμα που έχει να κάνει με την συγχώνευση της Σούπερ Λιγκ 2 με την Φούτμπολ Λιγκ θα προχωρήσει, με το νομοσχέδιο να περνά σύντομα από την Βουλή και τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 που αντέδρασαν να κάμπτονται και να συναινούν, στη δημιουργία αρχικά μιας κατηγορίας με δύο ομίλους των 16 ομάδων, οι οποίες σε βάθος τριετίας θα μειωθούν, προκειμένου το δεύτερο τη τάξει επαγγελματικό πρωτάθλημα να διεξάγεται με 16 ή 19 ομάδες, χωρίς πλέι οφ και πλέι άουτ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το