Τοπικά

500 μαθητές Γυμνασίων της Μαγνησίας παρακολουθούν δωρεάν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας

Στους 500 και πλέον ανέρχονται οι μαθητές Γυμνασίων της Μαγνησίας οι οποίοι παρακολουθούν την ενισχυτική διδασκαλία, δηλαδή τα λεγόμενα και ως κρατικά φροντιστήρια. Η ενισχυτική διδασκαλία ξεκίνησε για ακόμη μια χρονιά με καθυστέρηση, προχθές στα 23 Γυμνάσια της Μαγνησίας που λειτουργούν ως Σχολικά Κέντρα Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης (ΣΚΑΕ).
Πιο αναλυτικά τα Γυμνάσια που λειτουργούν ως ΣΚΑΕ στη Μαγνησία, είναι τα εξής: 3ο, 4ο, 7ο, 8ο, 10ο Βόλου, Ιωλκού, 2ο και 4ο Νέας Ιωνίας, Μουσικό Γυμνάσιο, Αγριάς, Λεχωνίων, Ευξεινούπολης, Νέας Αγχιάλου, Καναλίων, Στεφανοβικείου, Σούρπης, Τσαγκαράδας, Ζαγοράς, Μηλεών, Σκιάθου, Σκοπέλου, Γλώσσας και Αλοννήσου.
Τα μαθήματα είναι δωρεάν και διεξάγονται μετά τη λήξη του πρωινού διδακτικού ωραρίου. Οι καθηγητές που προσλήφθηκαν για να διδάξουν, ανέρχονται στους 40 και το ωράριό τους την εβδομάδα κυμαίνεται γύρω στις δεκαπέντε ώρες. Πέρυσι στη Μαγνησία είχαν προσληφθεί 35 καθηγητές μειωμένου ωραρίου.
Από τους 40 καθηγητές, οι 19 είναι φιλόλογοι, οι δεκατρείς μαθηματικοί, οι τέσσερις φυσικοί, οι δύο χημικοί και οι τρεις αγγλικής φιλολογίας.

Ο σημαντικός αυτός αριθμός μαθητών που θέλησαν να συμμετάσχουν στην ενισχυτική διδασκαλία, αποτυπώνει και το οικονομικό πρόβλημα που υπάρχει σε αρκετές οικογένειες, καθώς φαίνεται ότι δεν μπορούσαν να καλύψουν από αυτή την ηλικία τις εξωσχολικές ανάγκες των παιδιών τους όσον αφορά στη μαθησιακή τους ενίσχυση.
Στα ΣΚΑΕ συγκροτήθηκαν τμήματα για Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία και Αγγλικά τα οποία παρακολουθούν πάνω από 500 μαθητές όλων των Τάξεων Γυμνασίων της Μαγνησίας.

Πιο αναλυτικά στη Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία συγκροτήθηκαν 55 τμήματα, στα Αρχαία 59 τμήματα, στα μαθηματικά 56 τμήματα, στη Φυσική 51 τμήματα, στη Χημεία 28 Τμήματα και στα αγγλικά 19 τμήματα.
Το ωρολόγιο πρόγραμμα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας λειτουργεί ως εξής:
Για την πρώτη τάξη Γυμνασίου: Τρεις ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, δύο ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, τρεις ώρες Μαθηματικά, μία ώρα Φυσική και δύο ώρες Αγγλικά. Σύνολο έντεκα ώρες.
Για τη δεύτερη τάξη Γυμνασίου: Τρεις ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, δύο ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, τρεις ώρες Μαθηματικά, μία ώρα Φυσική, μία ώρα Χημεία και δύο ώρες Αγγλικά. Σύνολο δώδεκα ώρες.
Για την τρίτη τάξη Γυμνασίου: Τρεις ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, δύο ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, τρεις ώρες Μαθηματικά, μία ώρα Φυσική, μία ώρα Χημεία και δύο ώρες Αγγλικά. Σύνολο δώδεκα (12) ώρες.Στην Ενισχυτική Διδασκαλία συμμετέχουν προαιρετικά μαθητές όλων των τάξεων του Γυμνασίου που υστερούν στα παραπάνω έξι μαθήματα με συνέπεια την αδυναμία αποδοτικής συμμετοχής τους στη διαδικασία της μάθησης ή μαθητές που επιθυμούν να βελτιώσουν την απόδοσή τους στα ανωτέρω μαθήματα.

Ο διευθυντής του 8ου γυμνασίου Βόλου κ. Ανδρέας Συκιώτης επισήμανε πως «ο θεσμός της ενισχυτικής διδασκαλίας είναι ιδιαίτερα ωφέλιμος για τους μαθητές και γίνεται πολύ καλή δουλειά από τους καθηγητές. Εμείς έχουμε στα τμήματα μαθητές από το δικό μας σχολείο, αλλά και τα όμορα 2ο και 5ο Γυμνάσια. Βέβαια το υπουργείο Παιδείας θα έπρεπε να σχεδιάζει την έναρξη της ενισχυτικής διδασκαλίας νωρίτερα και όχι να φτάνουμε στα Χριστούγεννα. Πάντως οι ενδιαφερόμενοι μαθητές μπορούν και τώρα να εγγραφούν».
Ο ίδιος πρόσθεσε πως «την ενισχυτική διδασκαλία παρακολουθούν μαθητές που έχουν ανάγκη μαθησιακής ενίσχυσης και προέρχονται κυρίως από οικογένειες που δεν μπορούν να καλύψουν οικονομικά αυτή την ανάγκη διαφορετικά».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το