Επιστήμη

Οι 5 έρευνες που αγάπησαν οι γυναίκες

sokolata

Μπορεί οι περισσότερες επιστημονικές έρευνες να έρχονται για να επιβεβαιώσουν τον κανόνα, ωστόσο είναι και μερικές που μας επιτρέπουν να κάνουμε αυτή τη μικρή «σκανταλιά» που αποφεύγουμε.

Εκτός, λοιπόν, από τις έρευνες που σου εξηγούν το γιατί δεν πρέπει να τρως ψωμί, να γυμνάζεσαι 3 φορές την εβδομάδα και να κοιμάσαι 8 ώρες, υπάρχουν και άλλες που μας κάνουν να λέμε «Μακάρι να ισχύουν πραγματικά».

Οι παρακάτω 5 μελέτες, λοιπόν, είναι πρωτάκουστες και σίγουρα θα σου φτιάξουν το κέφι. Ακολούθησέ τες μόνο με μέτρο.

Το να έχεις ακατάστατο δωμάτιο και ντουλάπα, σημαίνει πως είσαι πανέξυπνος
Μία μελέτη από την Μινεσότα μας έκανε να βρούμε ΤΗΝ δικαιολογία για κάθε φορά που αφήνουμε το δωμάτιο μας άνω-κάτω. Η έρευνά δείχνει ότι, όσοι διατηρούν τον προσωπικό τους χώρο συνέχεια καθαρό, έχουν υιοθετήσει μία υγιεινή διατροφή και είναι πιο γενναιόδωροι. Από την άλλοι όσοι αφήνουν συνεχώς ακατάστατο το δωμάτιό τους,έχουν πιο δημιουργικές και ενδιαφέρουσες ιδέες.

Η σοκολάτα είναι τόσο καλή όσο η άσκηση.
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Physiology, η μαύρη σοκολάτα περιέχει μία ουσία, η οποία βοηθάει στην ενδυνάμωση των μυών με τον ίδιο τρόπο που κάνει και η άσκηση. Εκτός αυτού, η μαύρη σοκολάτα σε βοηθά να μείνεις συγκεντρωμένος και βελτιώνει την μνήμη σου.

Το να πίνεις κρασί σε βοηθά να χάσεις βάρος
Σύμφωνα με το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον και το Χάρβαρντ το κρασί περιέχει μια χημική ουσία που ονομάζεται ρεσβερατρόλη που λειτουργεί ως λιποδιαλύτης και συμβάλει στην απώλεια του βάρους. Ένα ποτηράκι λίγο πριν κοιμηθείς είναι ότι πρέπει.

Αν αποσπάσαι εύκολα έχεις υψηλό IQ
Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες από το Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, όσοι δυσκολεύονται να επικεντρωθούν στο γραφείο (σε λογικά πλαίσια) είναι πιο έξυπνοι από όσους είναι πάντα αποσβολωμένοι κάπου. Ο λόγος πίσω από αυτό είναι ότι οι έξυπνοι άνθρωποι έχουν συνεχώς νέες και συναρπαστικές ιδέες, καθιστώντας πιο δύσκολο για αυτούς να επικεντρωθούν κάπου.

Οι γυναίκες με καμπύλες είναι πιο έξυπνες
Αμερικάνοι επιστήμονες μελέτησαν 16.000 γυναίκες και βρήκαν πως όσες είχαν καμπύλες, είχαν καλύτερες απαντήσεις σε γνωστικά τεστ (το ίδιο και οι κόρες τους). Στην πραγματικότητα, όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά μεταξύ της μέσης και των γοφών το καλύτερο για μία γυναίκα.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το