Ελλάδα

Με ασφάλεια αποβιβάστηκαν στο λιμάνι του Πειραιά οι 875 επιβάτες του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος»

 

Με ασφάλεια αποβιβάστηκαν στο λιμάνι του Πειραιά οι 875 επιβάτες του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», στο οποίο χθες βράδυ εκδηλώθηκε φωτιά εν πλω και εξέπεμψε σήμα κινδύνου. H κατάσταση στο πλοίο είναι υπό έλεγχο, πολλοί από τους επιβάτες με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας θα καταλύσουν σε ξενοδοχεία, ενώ το δρομολόγιο του «Ελευθέριος Βενιζέλος» θα γίνει αργότερα σήμερα το πρωί από άλλο πλοίο που θα το αντικαταστήσει. Δέκα οχήματα με 48 πυροσβέστες και δύο ομάδες της ΕΜΑΚ συμμετέχουν στην επιχείρηση πλήρους κατάσβεσης της φωτιάς στο πλοίο. Σύμφωνα με αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος, ο καπνός πλέον στο πλοίο είναι ελάχιστος και η επιχείρηση επικεντρώνεται στο να κριθεί εάν υπάρχει δυνατότητα να ανοίξει ο καταπέλτης των οχημάτων.

Το πλοίο μετέφερε 80 φορτηγά και 152 ΙΧ οχήματα και στο λιμάνι μετέβησανστελέχη της πλοιοκτήτριας εταιρείας, τα οποία θα μεριμνήσουν για τα οχήματα των επιβατών.

Όσα έχουν υποστεί ζημιές αναμένεται να αποζημιωθούν από την ασφαλιστική εταιρεία του πλοίου.

Αν και μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές πώς ξεκίνησε η φωτιά, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι εκδηλώθηκε σε νταλίκα.

Οι καπνοί έφτασαν γρήγορα στους χώρους των επιβατών προκαλώντας ιδιαίτερη ανησυχία, αλλά το προσωπικό του πλοίου με αυτόματα συστήματα πυρόσβεσης έθεσε υπό έλεγχο τη φωτιά.

Στους επιβάτες μοιράστηκαν σωσίβια και βρεγμένες πετσέτες, ενώ δόθηκαν οδηγίες να εγκαταλείψουν το εσωτερικό και να βγουν στο κατάστρωμα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το