Τοπικά

40 Ευρωπαίοι μαθητές και καθηγητές στο ΓΕΛ Αγριάς

Επίσκεψη στο ΓΕΛ Αγριάς πραγματοποιούν από χθες 40 μαθητές και καθηγητές από επτά χώρες της Ευρώπης στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Εράσμους plus για τα μαθηματικά.
Το ΓΕΛ Αγριάς συμμετέχει στο πρόγραμμα με 20 και πλέον μαθητές και πραγματοποιούνται διάφορες εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις μέσω ανταλλαγής επισκέψεων.
Ειδικότερα κατά την παραμονή τους στο ΓΕΛ Αγριάς οι μαθητές θα επεξεργαστούν το θέμα των Μαθηματικών στην αρχαιότητα.
Οι μαθητές και οι καθηγητές προέρχονται μεταξύ άλλων από την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Λιθουανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία.
Χθες οι μαθητές μετέβησαν αρχικά στο Πορφυρογένειο και μετά στο διδακτήριο του ΓΕΛ Αγριάς όπου συζήτησαν με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.
Αύριο Τετάρτη στη μία το μεσημέρι θα μιλήσει στους μαθητές στο ΓΕΛ Αγριάς ο καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ζαχείλας για το θέμα του μηχανισμού των Αντικυθήρων.
Επίσης μεθαύριο Πέμπτη οι Έλληνες και ξένοι μαθητές θα επισκεφθούν το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου θα παρακολουθήσουν από δύο καθηγητές, κ.κ. Τριανταφυλλίδη και Χατζηκυριάκο, τη διδασκαλία των μαθηματικών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το