Τοπικά

39.706 μάσκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς στους Δήμους της χερσαίας Μαγνησίας

Το Τμήμα Παιδείας του Δήμου Βόλου παρέλαβε την Τετάρτη τις μάσκες για όλους τους Δήμους στη χερσαία Μαγνησία. Παράλληλα την ίδια ημέρα ξεκίνησε η κατανομή των μασκών ανά σχολείο με βάση τον αριθμό των μαθητών και των εκπαιδευτικών.
Στους μαθητές νηπιαγωγείου, δημοτικού και γυμνασίου θα μοιραστεί μία μικρή μάσκα ενώ στους μαθητές λυκείου και σε όλους τους εκπαιδευτικούς θα μοιραστεί από μία μεγάλη μάσκα. Χθες Πέμπτη συνεχίστηκε η κατανομή των μασκών και παράλληλα γινόταν η παράδοσή τους στους υπεύθυνους των σχολείων.
Παράλληλα κλήθηκαν οι εκπρόσωποι των περιφερειακών ενοτήτων προκειμένου να μοιραστούν οι μάσκες στα σχολεία της περιοχής τους.
Χθες το πρωί το έργο του Τμήματος Παιδείας συνεπικουρήθηκε από εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, οι οποίοι σε συνεργασία με τους υπαλλήλους του Τμήματος βοήθησαν στην κατανομή των μασκών ανά σχολείο.
Μέχρι σήμερα θα έχει ολοκληρωθεί η παράδοση των μασκών σε όλα τα σχολεία του Δήμου Βόλου.

«Την επόμενη εβδομάδα αναμένουμε και τις υπόλοιπες μάσκες όπου σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ΚΕΔΕ, θα μοιραστούν δύο μικρές μάσκες σε όλους τους μαθητές. Ουσιαστικά κάθε μαθητής θα έχει τρεις μάσκες» δήλωσε η αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Βόλου Γεωργία Μποντού-Τοκαλή.
Σημείωσε επίσης πως στα σχολεία υπάρχουν και μάσκες μίας χρήσεως, τις οποίες είχαν προμηθευτεί μέσω των σχολικών επιτροπών και από την ΚΕΔΕ. «Υπάρχει επάρκεια και αν κάποιος μαθητής ξεχάσει την υφασμάτινη μάσκα, θα του δοθεί μάσκα μίας χρήσεως από το σχολείο του» πρόσθεσε.

Αναφορικά με τα παγουρίνο την Τετάρτη ολοκληρώθηκε η διανομή τους στους μαθητές των δημοτικών σχολείων του Δήμου Βόλου.
«Πριν ξεκινήσει η παραλαβή των χάρτινων μασκών την προηγούμενη εβδομάδα, είχαμε ζητήσει από την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση επικαιροποιημένους πίνακες μαθητών και τους εκπαιδευτικούς που αντιστοιχούσαν σε κάθε σχολείο προκειμένου να γίνει σωστά η κατανομή και να μην υπάρξουν προβλήματα. Ο έγκαιρος προγραμματισμός ήταν σωστός καθώς μπόρεσε να ξεκινήσει άμεσα η κατανομή και η παράδοση» σημείωσε η αντιδήμαρχος και πρόσθεσε πως οι υπάλληλοι του Τμήματος παιδείας και οι εθελοντές ολοκλήρωσαν χθες μέχρι το μεσημέρι όλη την προεργασία για την κατανομή των μασκών.
Σημειώνεται πως η παράδοση των μασκών έγινε με ομαλή ροή και χωρίς συνωστισμό.

H κατανομή των μασκών ανά Δήμο είναι η εξής:
-Στον Δήμο Βόλου 16.662 μάσκες τύπου Α (μικρές) και 15.534 μεγάλες
-Στον Δήμο Αλμυρού 1.893 μάσκες τύπου Α και 1.792 μεγάλες
-Στον Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου 436 μάσκες τύπου Α και 354 μεγάλες
-Στον Δήμο Νοτίου Πηλίου 700 μάσκες τύπου Α και 562 μεγάλες
-Στον Δήμο Ρήγα Φεραίου 933 μάσκες τύπου Α και 840 μεγάλες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το