Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας μπαρ

 

  Από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Δήμου Βόλου

Από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Δήμου Βόλου

 

Την αλαζονεία του και την αδιαφορία του για τους νόμους «πλήρωσε» ιδιοκτήτης μπαρ της οδού Κουμουνδούρου. Σε χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας του μπαρ και επισημάνθηκε στις υπηρεσίες από τους αντιδημάρχους κ.κ. Δερβένη και Μόσχο ότι θα πρέπει να έχουν τα «μάτια τους ανοιχτά» και να μη δώσουν νέα άδεια στον ιδιοκτήτη, που προετοιμάζεται να καταθέσει νέο φάκελο, με νέα επωνυμία.

Στο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος είχε επιβληθεί και η ανώτατη ποινή για κλείσιμο εξήντα ημερών με αφαίρεση της άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων.

Το συγκεκριμένο κατάστημα απασχόλησε επανειλημμένα τους τελευταίους μήνες την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου, καθώς υπήρχαν πολλές διαμαρτυρίες από τους ένοικους των διαμερισμάτων που διαμένουν στους ορόφους της οικοδομής, στο ισόγειο της οποίας λειτουργεί το καφέ – μπαρ.

Σε συζήτηση της Επιτροπής για ανάκληση της άδειας καφέ-μπαρ στον Άγιο Κωνσταντίνο νομικός σύμβουλος του ιδιοκτήτη υποστήριξε ότι η μη λήψη άδειας λειτουργίας μουσικής δεν συνιστά λόγο για την οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας. Με βάση το παραπάνω σκεπτικό που στηρίχθηκε σε δικαστική απόφαση, δεν ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας και ο επιχειρηματίας υποστήριξε ότι στις προθέσεις του είναι να πληρώσει την ΑΕΠΙ που είναι προαπαιτούμενη, ωστόσο όπως σημείωσε ο Δήμος δεν μπορεί να του χορηγήσει την άδεια λειτουργίας μουσικών οργάνων λόγω παλαιών οφειλών του, τα οποία αν δεν πληρωθούν στο σύνολό τους, δεν μπορούν να του χορηγήσουν την άδεια.

Ακόμη στη χθεσινή της συνεδρίαση η Επιτροπή αποφάσισε τη μη ανάκληση της άδειας λειτουργίας καταστήματος καφέ, καθώς δέχθηκε την πρόθεση του ιδιοκτήτη να προχωρήσει με δική του πρωτοβουλία στην προμήθεια ειδικού μηχανήματος (κομπρέσορα) που κόβει την ένταση του ήχου της μουσικής στα όρια που προβλέπει ο νόμος (80 db) και που δεν μπορεί να τα υπερβεί ακόμη και όταν κάποιος επιχειρήσει να την ανεβάσει περιστασιακά.

Επίσης σε χθεσινή της συνεδρίαση η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου αποφάσισε να δώσει χρονική προθεσμία 30 ημερών σε γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ προκειμένου να επιλύσει διάφορες εκκρεμότητες που εντοπίστηκαν σε δύο καταστήματά της σε Βόλο και Νέα Ιωνία.

Η Επιτροπή αποφάσισε ακόμη να παραχωρήσει χώρο στην πλατεία Αγίου Νικολάου για πραγματοποίηση κοινωνικής δράσης από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό / Τμήμα Βόλου. Σύμφωνα με το έγγραφο, οι Εθελοντές Κοινωνικής Πρόνοιας της υπηρεσίας αυτής έχουν προγραμματίσει στο Βόλο τη συγκέντρωση ρουχισμού και παιχνιδιών με στόχο τη διάθεσή τους σε άπορες οικογένειες και άτομα. Η δράση θα γίνει το απόγευμα της Παρασκευής 31 Μαΐου και το πρωί του Σαββάτου 1 Ιουνίου κατά τις ώρες από τις 6 μ.μ. – 8 μ.μ. και από τις 10 το πρωί ώς τη 1 το μεσημέρι.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το