Τοπικά

36χρονος Βολιώτης στη σπείρα που «χτυπούσε» σπίτια ηλικιωμένων

 

Στον Βόλο είχε γεννηθεί ο ένας από τα συνολικά τέσσερα μέλη της σπείρας που χτυπούσε σπίτια ηλικιωμένων στην Αττική. Πρόκειται για τον Αθανάσιο Ράμο του Παναγιώτη και της Σταυρούλας, ο οποίος γεννήθηκε στις 17 Οκτωβρίου 1986 στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας. Τα στοιχεία του, όπως και των άλλων τριών συνεργών, δύο εκ οποίων έχουν συλληφθεί, ενώ αναζητείται ο τρίτος, δόθηκαν στη δημοσιότητα με διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας η εγκληματική ομάδα προσέγγιζε ηλικιωμένα άτομα κατά την επιστροφή στις οικίες τους στις περιοχές Γλυφάδας, Ελληνικού και Παλαιού Φαλήρου και υποδυόμενοι τους τεχνικούς εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας ή τους συντηρητές ανελκυστήρων, τους παραπλανούσαν και τους έπειθαν να εισέλθουν στις οικίες τους.
Αφού αποκτούσαν πρόσβαση στην οικίες του παθόντων, μέλη της συμμορίας τούς απασχολούσαν με διάφορα προσχήματα εντός αυτών, ενώ παράλληλα έτερα μέλη ερευνούσαν τους χώρους και αφαιρούσαν κοσμήματα και χρηματικά ποσά.
Από την έρευνα εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπών, σε μια από τις οποίες είχαν αφαιρέσει από το σπίτι ηλικιωμένου στο Παλαιό Φάληρο κοσμήματα αξίας 100.000 ευρώ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το