Κόσμος

31χρονη πέθανε από υπερκόπωση – Δούλεψε 159 ώρες υπερωρία σε ένα μήνα!

Τραγικό θάνατο από υπερκόπωση βρήκε μια Γιαπωνέζα εργαζόμενη στο κρατικό δίκτυο NHK.

Η 31χρονη Miwa Sado είχε αναγκαστεί να δουλέψει 159 ώρες υπερωρία και πήρε μόλις δύο μέρες ρεπό τον Ιούλιο του 2013, προτού την προδώσει η καρδιά της.

Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας του Τόκυο απέδωσε το θάνατό της σε υπερκόπωση, αλλά η υπόθεσή της έγινε γνωστή μόλις την περασμένη εβδομάδα μέσω του δικτύου, όπου εργαζόταν.

Ο θάνατος της Sado αναμένεται να εντείνει την πίεση στις Ιαπωνικές αρχές να αναθεωρήσουν την εργασιακή κουλτούρα στη χώρα, και να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα του υψηλού αριθμού θανάτων που αποδίδονται στα εξαντλητικά ωράρια που επιβάλλουν πολλοί εργοδότες στο προσωπικό τους.

Ένα ανάλογο πόρισμα πριν από περίπου ένα χρόνο της Επιθεώρησης Εργασίας για το θάνατο μιας νεαρής υπαλλήλου της διαφημιστικής εταιρείας Dentsu είχε πυροδοτήσει δημόσιο διάλογο για το θέμα και εκκλήσεις για να μπει ένα όριο στις υπερωρίες.

Η Matsuri Takahashi ήταν 24 ετών όταν έβαλε τέλος στη ζωή της τον Απρίλιο του 2015. Η Επιθεώρηση Εργασίας έκρινε ότι ο θάνατός της προκλήθηκε από το άγχος που προκάλεσε στη νεαρή γυναίκα το εξαντλητικό της ωράριο, αφού τους μήνες που προηγήθηκαν της αυτοκτονίας δούλευε πάνω από 100 ώρες υπερωρία. «Θέλω να πεθάνω», «Είμαι διαλυμένη σωματικά και ψυχικά», έγραφε σε αναρτήσεις της στα social media.

Πηγή: iefimerida

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το