Ελλάδα

31% μείωση στους μισθούς στο Δημόσιο

dimosio
Συνολική μείωση της καθαρής μισθολογικής δαπάνης στο Δημόσιο κατά 31% σε σχέση με το 2010 καταγράφουν στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα. Δίνοντας συνέχεια στην αντιπαράθεση με τον ΣΕΒ, που σε εβδομαδιαίο δελτίο (5/5/2016) για την ελληνική οικονομία κάνει λόγο για «υπερτροφικό δημόσιο τομέα», η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης σε δελτίο Τύπου με τίτλο «Λαθροχειρίες και παραπληροφόρηση του ΣΕΒ», παρουσιάζει αναλυτικά τις μειώσεις των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων από το 2010 μέχρι και το 2013 που φτάνουν μέχρι και το 41%.

Το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης κατηγορεί τον ΣΕΒ ότι έχει παραποιήσει τα οικονομικά στοιχεία με στόχο «να προβάλει την εφιαλτική επιλογή της περαιτέρω μείωσης των μισθών στο Δημόσιο συνοδευόμενη από περαιτέρω απολύσεις».
Στοιχεία
Στα οικονομικά στοιχεία που παραθέτει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης αναφέρει ότι η καθαρή μισθολογική δαπάνη για το 2015 είναι 15,8 δισ. ευρώ ή 9% του ΑΕΠ όταν ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι 9,2%. Η ποσοστιαία μείωση τόσο της συνολικής όσο και της πραγματικής μισθολογικής δαπάνης (χωρίς τις τεκμαρτές κοινωνικές εισφορές) στο Δημόσιο σε σχέση με το 2010 από τις αποχωρήσεις και τις μειώσεις μισθών είναι -24% και -31% αντίστοιχα.
Στα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους από το 2010 έως και το 2013 που αναφέρονται στον πίνακα καταγράφεται μείωση 41% στις μηνιαίες αποδοχές συντονιστή γιατρού ΕΣΥ με 29 χρόνια προϋπηρεσία.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το