Τοπικά

30 συλλήψεις σε όλη τη Θεσσαλία

astynomia

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στους τέσσερις Νομούς της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Αντικείμενο των δράσεων ήταν η διενέργεια ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και η εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, η δίωξη άλλων μορφών παραβατικότητας, ο έλεγχος ατόμων, η προσαγωγή υπόπτων και η σύλληψη δραστών εγκληματικών πράξεων.

Κατά τη διάρκεια αυτής της επιχείρησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν 248 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, 1.043άτομα, εκ των οποίων 852 ημεδαποί και 191 αλλοδαποί και 477 οχήματα.

Προσήχθησαν 79 άτομα και συγκεκριμένα 57 ημεδαποί και 22 αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν 30 άτομα και συγκεκριμένα οκτώ ημεδαποί για στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος, τέσσερις ημεδαποί για στέρηση βιβλιαρίου υγείας, έξι ημεδαποί για ηχορύπανση από μουσική, τέσσερις ημεδαποί για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, τέσσερα άτομα, από τα οποία δύο ημεδαποί και δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν σε βάρος των οποίων εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις για πλαστογραφία, μη καταβολή εισφορών, παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας για παράνομη είσοδο και παραμονή στην Ελληνική Επικράτεια κι ένας ημεδαπός για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Βεβαιώθηκαν 260 παραβάσεις και συγκεκριμένα 98 παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ήτοι: δέκα για στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος, μία για τροποποίηση των όρων λειτουργίας καταστήματος, 40για στέρηση άδειας μουσικών οργάνων, 15 για στέρηση βιβλιαρίου υγείας, πέντε για στέρηση άδειας εργασίας, έξι για ηχορύπανση και
21 λοιπές παραβάσεις.
Ακόμη έγιναν τέσσερις παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και τρεις παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.

Αναφορικά με τον Κώδικά Οδικής Κυκλοφορίας, σημειώθηκαν 150 παραβάσεις και πιο συγκεκριμένα επτά για μέθη, 14 για υπέρβαση ορίου ταχύτητας, δύο για στέρηση άδειας οδήγησης, δύο για στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου, τρεις για ΚΤΕΟ, δύο για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και 117 λοιπές παραβάσεις. Τέλος σημειώθηκαν και τέσσερις παραβάσεις του Νόμου 3446/06 «φορτηγά αυτοκίνητα».

Παρόμοιες αστυνομικές δράσεις θα συνεχιστούν σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το