Ελλάδα

30.000 μισθωτοί, στον ευρύτερο χώρο του Πολιτισμού, θα λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ

Πλέγμα προστατευτικών παρεμβάσεων, που θα αυξάνει την περίμετρο καλλιτεχνών, δημιουργών και γενικότερα ανθρώπων του Πολιτισμού, που ευεργετούνται από τα μέτρα θωράκισης των διαφόρων κλάδων της Οικονομίας είναι κατά πληροφορίες έτοιμη να ανακοινώσει εντός της ημέρας η κυβέρνηση μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα και της αρμόδιας Υπουργού, Λίνας Μενδώνη, στο καθιερωμένο briefing των πολιτικών συντακτών.

Σύμφωνα με τον έως τώρα σχεδιασμό, ακόμη 30.000 μισθωτοί στον ευρύτερο χώρο του Πολιτισμού πρόκειται να επωφεληθούν της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ύψους 800 ευρώ, μέσω ειδικής πύλης του συστήματος «Εργάνη» που θα είναι διαθέσιμη από αύριο Παρασκευή.

Έως αργά χθες το βράδυ, δε, στο υπουργείο Εργασίας αναζητούσαν τρόπους ώστε να απλωθεί δίχτυ ασφαλείας και σε περισσότερους εργαζομένους στον συγκεκριμένο χώρο, που έχουν διαφορετικές σχέσεις εργασίας από εκείνη της μισθωτής. Επιχειρώντας, δε, να… απαντήσει το Μέγαρο Μαξίμου στις ιδιομορφίες του συγκεκριμένου κλάδου, σχεδιάζεται άμεσα η δημιουργία ενός Μητρώου Καλλιτεχνών και Δημιουργών, ώστε να διευκολυνθεί η ένταξη στις προστατευτικές ρυθμίσεις του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού των εργαζομένων στον Πολιτισμό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το