Τοπικά

Αναφορά του Κων. Μαραβέγια για τα αιτήματα των ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων

Αναφορά προς τους υπουργούς Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα, Εσωτερικών κ. Π. Θεοδωρικάκο και Τουρισμού κ. Θ. Θεοχάρη, κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, κοινοποιώντας τις προτάσεις της Ομοσπονδίας Σωματείων Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Θεσσαλίας για την ισότιμη αντιμετώπιση των μελών της σε σχέση με τη νέα υπηρεσία βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων.

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία διατυπώνει σειρά προτάσεων για θέματα φορολόγησης, επιβολής δημοτικών τελών και αδειοδοτήσεων τουριστικών καταλυμάτων, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να δοθούν λύσεις ώστε να μην τεθούν σε κίνδυνο τα κεκτημένα του ελληνικού τουρισμού και από βαριά βιομηχανία, καταλήξει σε προβληματική επιχείρηση.

Οι ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων Θεσσαλίας ζητούν να μπουν κανόνες στη λειτουργία της νέας μορφής καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης και οι θέσεις τους συμπυκνώνονται στα ακόλουθα:
• Για τα θέματα υγιεινής και ασφάλειας, καλώς επιβάλλονται κανόνες στις νόμιμες επιχειρήσεις και κακώς ακόμα δεν επιβάλλονται στα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης
• Για τους φόρους στο κράτος, οι νόμιμοι λειτουργούντες καλώς ή κακώς τους πληρώνουν και πάντα στα δύσκολα είναι εκείνοι που βάζουν πλάτη. Κακώς όμως το κράτος ακόμη ανέχεται την διαπιστωμένη από κυβερνητικά χείλη εκτεταμένη φοροδιαφυγή της ως άνω δραστηριότητας.
• Για τις υποχρεώσεις τους στους δημοτικούς φόρους και τέλη, καλώς οι νόμιμα λειτουργούντες πληρώνουν, γιατί κάθε δήμος – τουριστικός προορισμός χρειάζεται χρήματα για να διατηρεί την εικόνα του αντάξια των προσδοκιών. Κακώς δεν πληρώνουν στο ανάλογο ποσοστό οι ιδιοκτήτες – διαχειριστές των καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Με την αναφορά του ο κ. Μαραβέγιας ζητεί από τους αρμόδιους υπουργούς να εξετάσουν τις προτάσεις Ομοσπονδίας Σωματείων Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Θεσσαλίας, στο πλαίσιο και της επεξεργασίας του νέου, συγκροτημένου σχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση για την επανεκκίνηση του τουρισμού στη χώρα μας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το