Τοπικά

Υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ στον Α.Σ. Πηλίου “Θ”

agrotikos sinetairismos

Άρχισε η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ από τους δικαιούχους παραγωγούς στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πηλίου – Βορείων Σποράδων για την ενιαία οικονομική ενίσχυση της τρέχουσας καλλιεργητικής και παραγωγικής περιόδου, με την προσέλευση των αγροτών να είναι μεγάλη. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων εκπνέει στις 15 του ερχόμενου Μαΐου και για κάθε μέρα καθυστέρησης θα επιβάλλεται πρόστιμο στο ποσοστό της τάξης του 1% επί του συνόλου της επιδότησης.
Η υποβολή των δηλώσεων από τους αγρότες γίνεται ανά περιοχή τόσο στα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου – Βορείων Σποράδων στα Κάτω Λεχώνια, όσο και κατά τόπους στα χωριά από συνεργεία.
Οι πρώτες δηλώσεις από δικαιούχους παραγωγούς του Κεντρικού Πηλίου υποβλήθηκαν ήδη βάσει του προγράμματος που ισχύει, ενώ όσοι δεν πρόλαβαν να καταθέσουν δικαιολογητικά στα συνεργεία που βρέθηκαν μέχρι και χθες σε χωριά έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τις δηλώσεις τους στα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού.
Το πρόγραμμα όπως ανακοινώθηκε από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό από την ερχόμενη Τετάρτη και μετά έχει ως εξής:
Άνω Λεχώνια, Άγιος Βλάσιος 4, 5, 6/5, Μηλιές, Βυζίτσα, Καλά Νερά 7, 8, 9, 10/5, Άγιος Γεώργιος, Πινακάτες 11, 12, 13/5, υπόλοιποι 14, 15, 16/5.
Συνεργείο Νοτίου Πηλίου, Λαύκος στο πρώην Δημαρχείο 4, 5/5, Μηλίνα, Τρίκερι στην πρώην Κοινότητα 6, 7/5, Αφέτες στα γραφεία της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Δήμου 4/5, Άφησσος στο Κοινοτικό Κατάστημα 5/5, Προμύρι στο κοινοτικό καφενείο 6, 7, 8, 9/5.
Αργαλαστή και υπόλοιποι παραγωγοί Νοτίου Πηλίου 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16/5.
Συνεργείο Βορείων Σποράδων, Γλώσσα στην πρώην Κοινότητα 9, 10/5, Κλήμα στην πρώην Κοινότητα 11/5, Σκόπελος και υπόλοιποι από Γλώσσα και Κλήμα στο Δημαρχείο 12, 13, 14, 15, 16/5, Αλόννησος στο Δημαρχείο 9, 10, 11/5, Σκιάθος στο ΚΕΠ 12, 13, 14, 15, 16/5.
Στο μεταξύ, από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πηλίου – Βορείων Σποράδων τονίζεται ότι οι παραγωγοί υποχρεούνται να δηλώσουν όλα τα είδη καλλιέργειας, όπως είναι δενδροκαλλιέργειες, ελαιοκαλλιέργειες, αμπέλια, βοσκοτόπια και μονοετείς καλλιέργειες, καθώς από φέτος όλες οι παραπάνω καλλιέργειες λαμβάνουν επιδότηση.
Η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ εκπνέει στις 15 του ερχόμενου Μαΐου. Μετά τη συγκεκριμένη ημερομηνία θα επιβάλλεται πρόστιμο 1% επί της επιδότησης για κάθε ημέρα καθυστέρησης και μέχρι τις 10 Ιουνίου.
«Οι δικαιούχοι παραγωγοί είτε είναι μέλη Συνεταιρισμού, είτε όχι» επισημαίνει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου – Βορείων Σποράδων κ. Γιάν. Διανελλάκης «πρέπει να υποβάλουν το εκκαθαριστικό 2014 και δήλωση ΟΣΔΕ 2016 στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πηλίου – Βορείων Σποράδων που έχει την εμπειρία και την τεχνογνωσία του προγράμματος και να μην παρασύρονται από υποσχέσεις περί τεχνογνωσίας από φορείς που δεν την έχουν. Καλούμε όλους τους παραγωγούς να προσέρχονται στον Αγροτικό Συνεταιρισμό ή στα κατά τόπους συνεργεία για την υποβολή των δηλώσεών τους. Πρέπει να εμπιστεύονται τον Αγροτικό μας Συνεταιρισμό που καθημερινά μάχεται για τις επιδοτήσεις, τις ενισχύσεις και τα προγράμματα» σημειώνει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου – Βορείων Σποράδων.
Τέλος, σχετικά με τα δικαιολογητικά οι δικαιούχοι παραγωγοί μπορούν να ενημερώνονται στα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου – Βορείων Σποράδων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το