Κόσμος

«Εμπλοκή» στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό

sinodos korifis

Απίθανο είναι το ενδεχόμενο συμφωνίας κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το προσφυγικό, όπως δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ανώτερος Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου αιφνιδίασε σήμερα τους Ευρωπαίους ηγέτες, προβάλλοντας νέες απαιτήσεις. Σε προηγούμενο τηλεγράφημά του, το ειδησεογραφικό πρακτορείο ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση εμφανίζεται έτοιμη να διπλασιάσει την οικονομική βοήθεια προς την Άγκυρα και να ενισχύσει την Τουρκία με 6 δισ. ευρώ, με αντάλλαγμα τον περιορισμό των προσφυγικών ροών προς τα ελληνικά νησιά. (Διαβάστε αναλυτικάΕΔΩ)

«Αρκετές χώρες βλέπουν με θετικό μάτι την ιδέα αλλά δεν μπορούν να δεχτούν την συμφωνία απόψε, λόγω του σύντομου χρόνου προετοιμασίας» δήλωσε ο εν λόγω αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters, και συνέχισε: «Χρειάζονται ορισμένες διευκρινήσεις. Θα εργαστούμε εντατικά τις επόμενες ημέρες».

Παρέμβαση Τσίπρα

Στα βήματα προόδου που πρέπει να κάνει η Άγκυρα πριν ανοίξουν τα κεφάλαια της ενταξιακής διαδικασίας αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια παρέμβασής του στην Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι τα κεφάλαια δεν μπορούν να ανοίξουν αν δεν υπάρξουν βήματα προόδου από την πλευρά της Τουρκίας στην εφαρμογή του πρωτοκόλλου της Άγκυρας και στο θέμα του casus belli.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το