Ελλάδα

Συμφωνία για ελάχιστα κοινή γραμμή στο προσφυγικό

newego_LARGE_t_1101_54642745_type13145

Με συμφωνία για ελάχιστα κοινή γραμμή ολοκληρώθηκε μετά από μία μαραθώνια συνεδρίαση η οποία διήρκησε οχτώ ώρες, το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι υπάρχει κοινό ανακοινωθέν για το προσφυγικό το οποίο δεν υπέγραψε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.
«Φιάσκο» χαρακτήρισε την όλη συζήτηση ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων στις δηλώσεις του έξω από το Προεδρικό Μέγαρο ενώ εξήγησε ότι δεν υπέγραψε το κοινό ανακοινωθέν γιατί πρότεινε να συζητηθούν όλα τα εθνικά θέματα και όχι μόνο το προσφυγικό αλλά δεν έγινε αποδεκτό.
Ακόμη, ο κ. Λεβέντης σημείωσε ότι επέμεινε στον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι χρησιμοποιεί το προσφυγικό για να κρατηθεί στην εξουσία. «Λυπούμαι για το πολιτικό σύστημα, είναι κατώτεροι των περιστάσεων, είναι η ώρα του λαού», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Κυβέρνηση εθνικής ενότητας ζήτησε όπως είπε σε δηλώσεις της εξερχόμενη του προεδρικού μεγάρου, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.
«Η διάθεσή μας για εθνική συνεννόηση δε σημαίναι και ανοχή στα λάθη και στην αδράνεια. Ζητήσαμε σύγκληση Συμβουλίου αρχηγών γιατί βλέπαμε ότι το προσφυγικό αποκτά δραματικές διαστάσεις»,σημείωσε χαρακτηριστικά.
Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί την προσφυγική κρίση και διεμήνυσε ότι «δεν δίνουμε λευκή επιταγή».
Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε πως με καθυστέρηση η κυβέρνηση προσαρμόζεται στον ρεαλισμό και η χώρα απέκτησε ένα μίνιμουμ εθνικής στρατηγικής.
«Διατηρώ έντονες επιφυλάξεις κατά πόσο ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των καιρών» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Να σημειωθεί ότι νωρίτερα είχε αποχωρήσει ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το