Τοπικά

Διάλεξη για τα βαρυτικά κύματα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

panepistimio thessalias

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και η Πολυτεχνική Σχολή του Π.Θ. διοργανώνουν διάλεξη με θέμα “Βαρυτικά κύματα: ένα νέο παράθυρο στο Σύμπαν”  την Τρίτη 15 Μαρτίου στις 19:30, Αμφιθέατρο «Κορδάτος».
Ομιλητής θα είναι ο καθηγητής Κωνσταντίνος Κόκκοτας.

Ο κ. Κόκκοτας είναι καθηγητής Θεωρητικής Αστροφυσικής στο Eberhard Karls Universität Tübingen (Γερμανία) και στο Georgia Institute of Technology (Η.Π.Α.). Είναι εκλεγμένο μέλος στο Δ.Σ. της Διεθνούς Επιστημονικής Εταιρείας για τη Γενική Σχετικότητα και τη Βαρύτητα (ISGRG) και έχει διατελέσει καθηγητής στο Α.Π.Θ. μέχρι το 2014, πρόεδρος (2010-14) της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας για τη Σχετικότητα, τη Βαρύτητα, και την Κοσμολογία (HSRGC), και αντιπρόεδρος (2004-6) της Ελληνικής Αστρονομικής Εταιρείας. Υπήρξε, επίσης, επιστημονικός υπεύθυνος του τομέα «Θεωρία Βαρυτικών Κυμάτων» στο ευρωπαϊκό δίκτυο ILIAS (Integrated Large Infrastructures for Astroparticle Science), μέλος του Δ.Σ. του Virgo-EGO Scientific Forum, και εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό δίκτυο EU Training Network “Sources of Gravitational Waves”. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εντάσσονται στην εφαρμογή της Γενικής Θεωρίας της Σχετικότητας στη μελέτη των διαδικασιών παραγωγής βαρυτικών κυμάτων και της δυναμικής αστέρων νετρονίων και μελανών οπών.
Πληροφορίες: Θεοφάνης Γραμμένος, Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Π.Θ, τηλ: 2421074152, e-mail: [email protected]

Τμήμα Μορφωτικών Ανταλλαγών
& Δημοσίων Σχέσεων Παν/μίου Θεσσαλίας
Τηλ: 24210/ 74709, 74604, 74645
Fax: 24210/ 74647
e-mail: [email protected]

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το