Τοπικά

Παραμένουν στα Τρίκαλα 250 πρόσφυγες

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Στην αναμονή για την μετακίνησή τους στα σύνορα (… αν και όταν) παραμένουν περίπου 270 πρόσφυγες, οι οποίοι φιλοξενούνται στο Κλειστό Γυμναστήριο της Μπάρας.

Στο Δήμο Τρικκαίων δεν υπάρχει ενημέρωση για άφιξη και νέων μέσα στις επόμενες μέρες, ωστόσο κάτι τέτοιο θεωρείται πιθανό. Οι δομές του Δήμου προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο δυνατό για τη φιλοξενία των ανθρώπων αυτών, οι οποίοι και οι ίδιοι ζητούν με κάθε τρόπο να φύγουν.

Εντωμεταξύ δημιουργήθηκε σελίδα στο Facebook  με την επωνυμία  «Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Δήμου Τρικκαίων»ώστε να ενημερώνονται οι πάντες για τις εξελίξεις, ενώ ο Δήμος Τρικκαίων ενημερώνει όλους τους πολίτες και επιχειρηματίες για τις ανάγκες των προσφύγων.

“Τα είδη που ΑΜΕΣΑ απαιτούνται, είναι:

1. ΥΓΙΕΙΝΗ: ταλκ, frezyderm(για μικρά παιδιά), χτένες

2. ΤΡΟΦΙΜΑ
– Τσάι, ζάχαρη, αλάτι, μόνο σε ατομικές συσκευασίες
– Κρουασάν, μπισκότα
– Λάδι, μακαρόνια, πατάτες, ρύζι, σε μεγάλες συσκευασίες. Αυτές θα παραδίδονταιαποκλειστικά στο κτήριο στέγασης της Ομάδας Εθελοντών Δήμου Τρικκαίων, κάτω από το Φρούριο, τέως κτήριο της e-trikala

3. ΠΛΑΣΤΙΚΑ

– ποτήρια, κουτάλια, πιρούνια, πιάτα, μπολ, χάρτινα ποτήρια για το τσάι

4. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ
– Μεγάλες σακούλες απορριμμάτων

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το συσκευασμένο γάλα δεν χρησιμοποιείται

ΕΚΚΛΗΣΗ: Οσες εθελοντικές ομάδες – οργανώσεις ή και πολίτες επιθυμούν, μπορούν να ασχοληθούν με την ανακύκλωση των απορριμμάτων σε όλη την περιοχή του Δημοτικού Κλειστού Γυμναστηρίου.
ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: Όσοι πολίτες, επιχειρηματίες, έμποροι, φορείς, συλλογικότητες μεταφέρουν είδη, μπορούν να τα παραδίδουν απευθείας στην Αποθήκη  που έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για το Κέντρο Φιλοξενίας, ακριβώς πίσω από το Κλειστό Γυμναστήριο”.

Πηγή www.trikalavoice.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το