Ελλάδα

Αβραμόπουλος: Ηρθε η ώρα για τις μεγάλες αποφάσεις στο προσφυγικό

avramopoulos708_6

Μήνυμα προς όλες τις πλευρές προκειμένου να πέσουν οι τόνοι και η Ευρώπη να αποφύγει την αδράνεια, η οποία θα φέρει προ των πυλών την εφαρμογή πλάνων έκτακτης ανάγκης, έστειλε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

SOS εκπέμπει ο Επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Αβραμόπουλος προς την Ελλάδα αλλά και προς τα υπόλοιπα μέλη της ΕΕ, τονίζοντας ότι τώρα είναι η ώρα των μεγάλων αποφάσεων για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, σύμφωνα με δηλώσεις του στην «Καθημερινή της Κυριακής».

«Αν όλοι δεν αναλάβουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί, θα περάσουμε στην εφαρμογή πλάνων έκτακτης ανάγκης. Δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε να επιρρίπτουμε ευθύνες ο ένας στον άλλο. Απλούστατα πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να ελέγξουμε την κατάσταση: να περιορίσουμε τις μεταναστευτικές ροές, να εμποδίσουμε την ανεξέλεγκτη μετακίνηση αυτών των ανθρώπων προς τα βόρεια, να τους εξασφαλίσουμε προσωρινή στέγη και να λειτουργήσει, επιτέλους, η μετεγκατάσταση. Απαιτούνται απτά αποτελέσματα με συντονισμένη δράση όλων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Αβραμόπουλος.

Μέσα στην εβδομάδα μάλιστα θα έχει συνεχή συνεχή επικοινωνία τόσο με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Juncker όσο και με τους εμπλεκόμενους υπουργούς και ηγέτες των κρατών-μελών. Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Tusk θα επισκεφθεί τη Βιέννη, τη Λιουμπλιάνα, το Ζάγκρεμπ, τα Σκόπια και την Αθήνα προκειμένου να πέσουν οι τόνοι προτού καθίσουν όλοι στο τραπέζι της συνόδου.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το