Κόσμος

Ανακάμπτουν τα ποσοστά της Μέρκελ

merkel

Δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές σε τρία γερμανικά κρατίδια, δημοσκόπηση έδειξε άνοδο του κόμματος της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ και πτώση του ξενοφοβικού AfD (Εναλλακτική για τη Γερμανία).

Σύμφωνα με την έρευνα Deutschlandtrend του ARD, που θεωρείται ως η πιο αξιόπιστη στη χώρα, η δημοτικότητα των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών ανέβηκε κατά δύο μονάδες στο 37%, ενώ έπεσε κατά δύο μονάδες στο 10% η στήριξη στο αντιμεταναστευτικό AfD, που είναι το τέταρτο ισχυρότερο πολιτικό κόμμα στη χώρα.

Το CDU/CSU έχανε συνέχεια έδαφος τους τελευταίους μήνες λόγω της αντίθεσης πολλών ψηφοφόρων του με την πολιτική ανοιχτών συνόρων της Μέρκελ στο Προσφυγικό. Τον περασμένο χρόνο 1,1 εκατ. μετανάστες έφτασαν στη Γερμανία και σε μια προσπάθεια να μειώσουν τις ροές οι Γερμανοί βουλευτές ψήφισαν την Πέμπτη το δεύτερο -από τον Οκτώβριο- πακέτο αυστηρότερων μέτρων για τους αιτούντες άσυλο, που περιλαμβάνει και την απέλαση των ξένων υπηκόων που διαπράττουν εγκλήματα.

Εν τω μεταξύ, προχθές ανακοινώθηκε ότι «αγνοούνται» το 13% των αιτούντων άσυλο (πάνω από 130.000), καθώς δεν έφτασαν ποτέ στα κέντρα διαμονής που τους είχαν υποδείξει οι αρχές. Το Προσφυγικό είναι κεντρικό ζήτημα στις περιφερειακές κάλπες που θα στηθούν στις 13 Μαρτίου στα κρατίδια της Βάδης-Βιρτεμβέργης, Ρηνανίας-Παλατινάτου και Σαξονίας-Ανχαλτ.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το