Ελλάδα

Προβάδισμα στη ΝΔ δίνει και νέα δημοσκόπηση

tsipras mitsotakis

Προβάδισμα στην Νέα Δημοκρατία δίνει δημοσκόπηση της Metron Analysis, που δίνει στο «γαλάζιο» κόμμα 23,7% έναντι 19,4% του ΣΥΡΙΖΑ.

Η δημοσκόπηση, που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας Παραπολιτικά, δείχνει ότι η ΝΔ περνάει μπροστά και στην παράσταση νίκης, με 59% έναντι 25% του ΣΥΡΙΖΑ.
Με 22%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναδεικνύεται καταλληλότερος για πρωθυπουργός ενώ ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 19%. Η ίδια δημοσκόπηση υπογραμμίζει για άλλη μια φορά την απαισιοδοξία των Ελλήνων, με το 85% να δηλώνει ότι η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση, το 63% να υποστηρίζει ότι η Ελλάδα είναι σε χειρότερη θέση σε σχέση με έναν χρόνο πριν και το 78,3% να κρίνει αρνητικά το έργο της κυβέρνησης.
Ο δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης βρίσκεται στο μείον 76% με το 88,4% να αξιολογεί αρνητικά την οικονομία και το 72,6% να κάνει αρνητικές εκτιμήσεις για το μέλλον.
Οι πολίτες είναι πλήρως απογοητευμένοι από τη στάση της ΕΕ στο προσφυγικό (91,4%), κρίνουν αρνητικά τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης (59,4%), συμφωνούν με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ (54,9%) και ανησυχούν για την παραμονή μας στη ζώνη του Σένγκεν (66,7%)
Σε ότι αφορά στα αγροτικά μπλόκα το 58,3% δηλώνει αντίθετο με τη συγκεκριμένη μορφή κινητοποίησης. Αξιοσημείωτο, πάντως, είναι το γεγονός ότι συμφωνεί το 52% των νέων από 18 έως 34 ετών και διαφωνεί το 70% των πολιτών που ανήκουν στην κατηγορία 55- 64 ετών.
Η δημοσκόπηση περιλαμβάνει και μία σειρά ερωτημάτων για το Ποτάμι το οποίο πραγματοποιεί αυτό το Σαββατοκύριακο το πρώτο του συνέδριο.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το