Αθλητισμός

Πλήρωσε λάθη και αδυναμίες

olympiakos

Ο Ολυμπιακός πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις αλλά έμεινε από «καύσιμο» και λύγισε στην παράταση…

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπόρεσαν να κάνουν την υπέρβαση και να σβήσουν την ήττα από την Αντερλεχτ με 1-0 στις Βρυξέλλες, αν και προηγήθηκαν γρήγορα στο σκορ, έχασαν πάλι πολλές και σημαντικές ευκαιρίες και κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο τουλάχιστον μέχρι το 60′.
Ομως και πάλι τα ατομικά λάθη (αυτήν τη φορά μοιραίος ήταν ο Μασουακού) ήταν καταδικαστικά για την ομάδα του Μάρκο Σίλβα, ενώ όσο περνούσε η ώρα «τελείωνε η βενζίνη» και οι Βέλγοι έδειξαν σε πολύ καλύτερη φυσική κατάσταση.
Ετσι πήραν την πρόκριση νικώντας στην παράταση με 2-1 (κανονική διάρκεια 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού) και άφησαν τους «ερυθρόλευκους» να αναλογίζονται πώς χάθηκε για μια ακόμα χρονιά η ευκαιρία για μια αξιόλογη πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ.
Ο Σίλβα άλλαξε κατά τα 3/11 τη σύνθεση των Βρυξελλών βάζοντας τους Ελαμπντελαουί, Καμπιάσο και Πουλίδο (δεξί εξτρέμ) στη θέση των Σαλίνο, Ζντιέλαρ και Σεμπά, και ο Ολυμπιακός έδειξε να είναι πιο επιθετικός και με περισσότερους παίχτες στην αντίπαλη περιοχή.

Αυτό τον βοήθησε να μπει πολύ δυνατά στο παιχνίδι και στο δίλεπτο 8′ – 9′ είχε τρεις εξαιρετικές ευκαιρίες να σκοράρει με τους Ιντέγιε, Φορτούνη και Ντουρμάζ, αλλά ισάριθμες φορές ο Προτό έσωσε την εστία του από βέβαιη παραβίαση.
Ομως οι Πειραιώτες συνέχιζαν να πιέζουν την Αντερλεχτ και στο 29′ ο Βορειοϊρλανδός διαιτητής Αρνολντ Χάντερ υπέδειξε πέναλτι σε χέρι του Κάρα και ο Φορτούνης ευστόχησε από την άσπρη βούλα γράφοντας το 1-0.
Στο δεύτερο ημίχρονο και πάλι ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι με ορμή, με την είσοδο κιόλας του Ντομίνγκεζ στη θέση του τραυματία Ντουρμάζ (πήγε αριστερά ο Φορτούνης), και θα μπορούσε να έχει «καθαρίσει» την πρόκριση, αλλά ο Πουλίδο αστόχησε σε τετ α τετ (52′), ενώ ο Φορτούνης μόνος απέναντι από τον Προτό καθυστέρησε αδικαιολόγητα και ο Ναχάρ έδιωξε σε κόρνερ (59′).
Από εκείνο το σημείο και μετά η Αντερλεχτ βγήκε από το καβούκι της, ο Ολυμπιακός έδειξε να μένει από δυνάμεις και έγινε απειλητική. Στο 63′ ο Ρομπέρτο είχε διπλή «απάντηση» σε σουτ των Ατσεαμπόνγκ και Τζούρισιτς, στο 64′ ο Ναχάρ σημάδεψε το δοκάρι, ενώ στο 89′ ο Ρομπέρτο κράτησε τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι της πρόκρισης σε εξ επαφής σουτ του Ατσεαμπόνγκ.

Η εικόνα δεν άλλαξε ούτε στην παράταση, αν και στο 92′ ο αψυχολόγητος ρέφερι Χάντερ θα μπορούσε να υποδείξει πέναλτι σε κράτημα του Μποτία από τον Ντεντόνκερ και στο 103′ όλα τελείωσαν.

Ο Μασουακού σε μια εύκολη φάση δεν έδιωξε την μπάλα, η οποία έφτασε στον Ατσεαμπόνγκ που με πλασέ ισοφάρισε σε 1-1. Ο ίδιος παίχτης έκανε και το τελικό 2-1 (111′), όταν πια όλος ο Ολυμπιακός είχε βγει στην επίθεση σε μια απέλπιδα προσπάθεια να πετύχει το θαύμα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μασουακού, Μποτία, Ντα Κόστα, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο (67′ Ζντιέλαρ), Φορτούνης, Ντουρμάζ (51′ Ντομίνγκεζ), Πουλίδο (83′ Σεμπά), Ιντέγιε.

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ: Προτό, Ναχάρ, Ντέσχαχτ, Εμποτζί, Μπούτνερ (91′ Νούιτινγκ), Ντεντόνκερ (97′ Ντεφούρ), Μπατζί, Τζούριτσιτς (82′ Σουάρες), Πρατ, Ατσεαμπόνγκ, Οκάκα.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το