Κατηγορίες: Επιστήμη

Η Apple κατασκευάζει το iPhone που δεν χακάρεται

Ο αμερικανικός κολοσσός πληροφορικής και τεχνολογίας Apple έχει ήδη ξεκινήσει να επικεντρώνει την ενέργειά του σε ένα καινούργιο και ιδιαίτερα φιλόδοξο πρότζεκτ –την κατασκευή του iPhone που δεν μπορεί να χακαριστεί όχι μόνο από την κυβέρνηση των ΗΠΑ αλλά ούτε από τους ίδιους τους προγραμματιστές της εταιρίας!

Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε, όπως γράφουν οι New York Times, μετά από τις επιθέσεις στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνια. Αυτή τη στιγμή, η Apple μπορεί να παρακάμψει τον κωδικό ασφαλείας του ιδιοκτήτη του iPhone για να μπορεί να εγκαθιστά νέο λογισμικό.

Αυτό το «παραθυράκι» είναι και ο λόγος για τη διαμάχη μεταξύ της αμερικανικής κυβέρνησης και της εταιρίας, καθώς το υπουργείο Δικαιοσύνης ζητά να «χακαριστεί» το iPhone ενός από τους δράστες του μακελειού και ο κολοσσός αρνείται πεισματικά.

Η αμερικανική εφημερίδα New York Times, που επικαλείται πηγές μέσα από την Apple, αποκαλύπτει ότι η εταιρία ξεκίνησε να… κλείνει αυτό το «παραθυράκι». Σε περίπτωση που τα καταφέρει, τότε η επόμενη γενιά των «έξυπνων» κινητών θα είναι αδύνατον να χακαριστεί –τουλάχιστον με αυτό τον τρόπο.

Πηγή www.ethnos.gr

Share
Ετικέτες: Appleiphoneχακάρισμα

Πρόσφατα άρθρα

Το συγκινητικό ευχαριστώ της μητέρας της 21χρονης Έμμας μετά την καταδίκη του 27χρονου: «Γίνατε η φωνή μας»

Μια συγκινητική ανάρτηση έκανε η μητέρα της 21χρονης Έμμας Καρυωτάκη μετά την απόφαση του δικαστηρίου…

3 Δεκεμβρίου 2023

Επεισόδια και προσωρινή διακοπή στο Βόλος-Ολυμπιακός

Μεγάλη ένταση και προσωρινή διακοπή στην αναμέτρηση Βόλος-Ολυμπιακός στο Πανθεσσαλικό. Στο 94ο λεπτό, με το…

3 Δεκεμβρίου 2023

Τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία: Ποιος είναι ο 26χρονος δράστης που σκότωσε τουρίστα – Γνωστός στις Αρχές από το 2016 με μια καταδίκη

Ακόμη ένα τρομοκρατικό χτύπημα έχει συνταράξει την Γαλλία, όταν ένας 26χρονος Γάλλος, εξτρεμιστής μουσουλμάνος εξαπέλυσε…

3 Δεκεμβρίου 2023

Απίστευτο συμβάν στη Βούλα: 76χρονη κατήγγειλε τηλεφωνική απάτη σε βάρος της – Της πήραν 130.000 ευρώ

Μια 76χρονη κατήγγειλε στο Τμήμα Ασφάλειας Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης, ότι το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής…

3 Δεκεμβρίου 2023

Μύηση στην καθημερινότητα ατόμων με αναπηρία όρασης- Μαθητές 3ο Γυμνασίου Βόλου σε δράσεις ευαισθητοποίησης με «Μάγνητες Τυφλούς»

Στο πλαίσιο του εορτασμού της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη με…

3 Δεκεμβρίου 2023

Ίσες ευκαιρίες μάθησης για ισότιμη και αξιοπρεπή ζωή – Παρουσίαση του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ενόψει αυριανής εκδήλωσης

Το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Βόλου ζητεί τη συμμετοχή όλων στην εκδήλωση στον Άγιο Νικόλαο αύριο Δευτέρα 4…

3 Δεκεμβρίου 2023