Ελλάδα

Απέραντο hotspot η Eθνική Αθηνών-Λαμίας

newego_LARGE_t_1101_54637894_type13145

Σε ένα απέραντο hotspot έχει μετατραπεί η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας από τη Θήβα μέχρι και τη Φθιώτιδα. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όλα τα μοτέλ της περιοχής είναι από χθες το μεσημέρι, γεμάτα με λεωφορεία στα οποία επέβαιναν πρόσφυγες που κατευθύνονταν στην Ειδομένη.

Η ΕΛ.ΑΣ, όμως, ακινητοποίησε περισσότερους από 500 πρόσφυγες στο ύψος των Θηβών, σε μοτέλ στο 90ο χιλιόμετρο της Εθνικής. Άλλα 30 περίπου λεωφορεία είναι ακινητοποιημένα από τη Δευτέρα στην περιοχή της Λαμίας και οι πρόσφυγες και μετανάστες φιλοξενούνται σε διάφορα μοτέλ της Εθνικής Οδού. Στην είσοδο της πόλης έχουν εγκλωβιστεί περίπου 1.500 πρόσφυγες, οι οποίοι περιμένουν εξελίξεις.

Το απόγευμα της Τρίτης, η αστυνομία άρχισε σιγά-σιγά να διοχετεύει δυο-δυο λεωφορεία κάθε μισή ώρα, ενώ συγχρόνως φτάνουν στη Λαμία και άλλα λεωφορεία από την Αθήνα.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι φορείς της περιοχής προσπάθησαν να ανταποκριθούν συγκεντρώνοντας ό,τι τρόφιμα μπορούσαν, αλλά ωστόσο εκείνο που ζητούν οι πρόσφυγες, είναι να συνεχίσουν το ταξίδι τους και μάλιστα άμεσα. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου που έμειναν ακινητοποιημένοι στη Λαμία, δημιουργήθηκαν και εικόνες πανικού αλλά και εντάσεις, με τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες να ζητούν επίμονα να συνεχιστεί το ταξίδι τους.

Στην περιοχή έχουν συγκεντρωθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για να τους επιτηρούν, ωστόσο όμως η κατάσταση γίνεται όλο και περισσότερο εφιαλτική, καθώς δεν υπάρχουν ούτε οι στοιχειώδεις συνθήκες για να περάσουν και δεύτερο βράδυ.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το