Τοπικά

“Δώρο ζωής” τα όργανα 65χρονης Αγγλίδας για ασθενείς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

metamosxefsi

Γέφυρα ζωής στήθηκε χθες αργά το βράδυ στο Νοσοκομείο Βόλου προκειμένου να μεταφερθούν ζωτικά όργανα 65χρονης Αγγλίδας που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή.
Η 65χρονη, που διέμενε στη Σκόπελο, εξέπνευσε τη Δευτέρα το πρωί στη ΜΕΘ του Αχιλλοπούλειου από εγκεφαλική αιμορραγία. Ο Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων απέστειλε κλιμάκιο από γιατρούς του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης αργά χθες το βράδυ για να γίνει η αφαίρεση των οργάνων.
Η Αγγλίδα υπήκοος ζούσε μόνιμα στη Σκόπελο με τον σύζυγό της, ο οποίος έδωσε την έγκρισή του για τη δωρεά των οργάνων. Αμέσως η διοίκηση του Αχιλλοπούλειου επικοινώνησε με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων και κατόπιν συνεννόησης αποφασίστηκαν οι λεπτομέρειες της «αερογέφυρας ζωής».
Μετά από έλεγχο συμβατότητας με ασθενείς οι οποίοι βρίσκονται σε λίστες αναμονής, τα όργανα που κρίθηκαν κατάλληλα για μεταμόσχευση είναι το ήπαρ, οι νεφροί και οι κερατοειδείς. Τελικά όμως το ήπαρ δεν αφαιρέθηκε καθώς δεν ήταν κατάλληλο ενώ τα όργανα της 65χρονης μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και ο ένας νεφρός στην Αθήνα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το