Ελλάδα

Ικανοποίηση Καμμένου για τα hotspots

Greece Migrants

Την πλήρη ικανοποίηση του από τη συνεργασία της τοπικής κοινωνίας της Χίου και των τοπικών αρχών με τις Ένοπλες Δυνάμεις για την κατασκευή του κέντρου καταγραφής στο νησί, αλλά και για τις ίδιες τις εγκαταστάσεις, εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Πάνος Καμμένος, επιθεωρώντας τους χώρους του κέντρου.

«Το κέντρο καταγραφής διαθέτει όλες τις απαραίτητες δομές με όλες τις προβλεπόμενες συνθήκες υγιεινής, με καλές συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι από σήμερα σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού» θα λειτουργήσει ειδικό χώρος για τα παιδιά. Ελπίζω, πρόσθεσε, εντός των επομένων ημερών να μπορούμε να έχουμε και ένα κέντρο καταγραφής με βιομετρικά στοιχεία ταυτότητας και για τα παιδιά από 0-12 ετών που δεν καταγράφονται μέχρι σήμερα με το σύστημα Eurodac.

Παράλληλα, εξήρε τη συμβολή της τοπικής κοινωνίας στην προσπάθεια της χώρας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της έναντι της ΕΕ.

Η Ελλάδα εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της και με τη συμφωνία με το ΝΑΤΟ, «έχουμε μπει σε έναν δρόμο για να αντιμετωπίσουμε το μεταναστευτικό σεβόμενοι πάντα τις διεθνείς συνθήκες για τα δικαιώματα των προσφύγων», εκτίμησε.

Η αποστολή της νατοϊκής δύναμης δεν επηρεάζει την εθνική κυριαρχία της χωράς, κατέστησε σαφές, επαναλαμβάνοντας ότι τα σύνορα της Ευρώπης είναι τα σύνορα της Ελλάδας.

«Οποιεσδήποτε άλλες συζητήσεις δεν ωφελούν σε τίποτα και δεν αφορούν την Ελλάδα», σημείωσε. Το «playing games» απέναντι στην Ελλάδα τελείωσε. Από εδώ και πέρα, η Τουρκία έχει να αποδείξει ότι θα σεβαστεί τη συμφωνία που υπέγραψε και ότι θα φιλοξενήσει τους πρόσφυγες, αλλά και τους μετανάστες που ξεκινούν από τα παράλια της Μικράς Ασίας».

Ο κ. Καμμένος συνομίλησε με τους πρόσφυγες, με τους εκπροσώπους των ΜΚΟ, τους εθελοντές και τα στελέχη του Στρατού που έχουν το συντονισμό για την εύρυθμη λειτουργία του κέντρου.

Τον υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας συνόδευαν ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Βίτσας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης και ο αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης και ο υποστρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Τον κ.Καμμένο υποδέχθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Στ. Κάρμαντζης καθώς και ο διοικητής της 96 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος Θεμιστοκλής Γριμπίρης και ο αστυνομικός διευθυντής Χίου Ανδρέας Δαμίρης.
Στη συνέχεια ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας μετέβη στη Λέσβο.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το