Ελλάδα

Αυτό είναι το «πολεμικό» οπλοστάσιο που στην Αλεξανδρούπολη -239.000 σφαίρες

opla.14.2.708

Περίπου 239.000 σφαίρες και 22 όπλα περιελάμβανε το «πολεμικό» οπλοστάσιο που εντοπίστηκε σε δύο οχήματα στην Αλεξανδρούπολη, ενώ οι συλληφθέντες μετέφεραν και άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό.

Για την υπόθεση, που αφορά ένα τροχόσπιτο και ένα άλλο όχημα, συνελήφθησαν τρεις Βρετανοί ιρακινής καταγωγής.

Αρχικά, συνελήφθησαν χθες το απόγευμα δύο άτομα, 35 και 36 ετών, από στελέχη του λιμενικού, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, συμμετοχή σε τρομοκρατικές πράξεις, λαθρεμπορία και παράνομη μεταφορά – κατοχή – αποθήκευση όπλων και πυρομαχικών.

Μετά από παρακολούθηση πολλών ημερών και αξιοποίηση πληροφοριών, εντοπίστηκαν οι δύο άνδρες στο χώρο στάθμευσης του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, μέσα σε ΙΧ με συρόμενο τροχόσπιτο.

Στην έρευνα, βρέθηκαν κρύπτες μέσα στο τροχόσπιτο, στις οποίες εντοπίστηκαν:

α) δεκαοκτώ πυροβόλα όπλα ραβδωτής κάννης με ένα γεμιστήρα έκαστο, εκ των οποίων τα έξι έφεραν προσαρμοσμένα κλείστρα, ενώ τα υπόλοιπα δώδεκα έφεραν τα κλείστρα εντός έτερης συσκευασίας,

β) είκοσι επτά χιλιάδες διακόσια πενήντα  φυσίγγια διαμετρήματος 22 χιλιοστών

γ) δώδεκα χιλιάδες πεντακόσια φυσίγγια διαμετρήματος 5,5 χιλιοστών

Επίσης, οι δύο συλληφθέντες είχαν πάνω τους μετρητά- ευρώ, δολάρια, λίρες Τουρκίες και δηνάρια Ιράκ- και επτά κινητά τηλέφωνα.

Από τα στοιχεία που προέκυψαν από την προανάκριση, η Διεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης που ειδοποιήθηκε προχώρησε στη σύλληψη ενός 40χρονου, επίσης Βρετανούς ιρακινής καταγωγής, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Ο συγκεκριμένος εντοπίστηκε στην περιοχή Τελωνείου Κήπων, σε ΙΧ με ρυμουλκούμενο όχημα. Στην έρευνα διαπιστώθηκε ότι μετέφερε:

α) Τέσσερα  αεροβόλα τυφέκια διαμετρήματος 5,5 χιλιοστών

β) Περίπου διακόσιες χιλιάδες φυσίγγια διαμετρήματος 22 χιλιοστών

γ) Οκτώ διόπτρες σκόπευσης.

opla.14.2.2

opla.14.2.4

opla.14.2.5

opla.14.2.7

opla.14.2.6

opla.14.2.8

opla.14.2.9

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το