Ελλάδα

Μαξίμου: Στη Βουλή, η διαπλοκή ηττήθηκε κατά κράτος

non_paper708diaploki

Με άτυπο σημείωμά του, το μέγαρο Μαξίμου αναφέρεται στην συζήτηση στη Βουλή για τις τηλεοπτικές άδειες και υποστηρίζει: «Δεν ήταν μια μάχη ανάμεσα στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία και την αντιπολίτευση, αλλά ανάμεσα στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία και την διαπλοκή. Η διαπλοκή ηττήθηκε κατά κράτος».

Στο non paper, η κυβέρνηση τονίζει ότι το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας στην τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, είναι 154 «Ναι», 102 «Όχι» και 15 «Παρών». Σημειώνει ακόμη ότι η αντιπολίτευση «εμφανίστηκε απρόθυμη να ζητήσει την διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας, η οποία αποσκοπεί στο να αναλάβει κάθε βουλευτής προσωπικά την ευθύνη για αυτό υπέρ του οποίου ψηφίζει» και πως «μπροστά στην απροθυμία αυτή την ονομαστική ψηφοφορία την ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ». Σχολιάζει δε πως «είναι εξαιρετικά σπάνιο στα κοινοβουλευτικά χρονικά, να φέρνει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία την αντιπολίτευση μπροστά σε ονομαστική ψηφοφορία και όχι το αντίθετο». Οπως επίσης και το γεγονός ότι «από την ονομαστική ψηφοφορία απουσίασαν 30 βουλευτές, όλοι της αντιπολίτευσης, κάποιες από τις απουσίες αυτές ήταν ηχηρότατες».

Το Μαξίμου επισημαίνει ακόμη «την διαμάχη του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ κ. Δένδια με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της «Χρυσής Αυγής» για τον ιστορικό ρόλο του Ιωάννη Μεταξά. Είναι χαρακτηριστική της ιδεολογικής σύγχυσης στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης» όπως σχολιάζει.

Επιπλέον επαναλαμβάνει την κριτική του για τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας: «Θεώρησε καλό να κοσμήσει την ομιλία του με ένα (μάλλον ατυχές πολιτικά και ακόμα ατυχέστερο σε επίπεδο αστεϊσμού) ιστορικό παράδειγμα, παρμένο αυτούσιο (αλλά χωρίς αναφορά) από δημοσίευμα του Βήματος. Την «γραμμή» την πήρε από εδώ» λέει το Μαξίμου και παραθέτει το άρθρο που δημοσιεύθηκε στο vima.gr.

Επιπλέον το non paper υποστηρίζει ότι ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε «αδιάβαστος». «Στην προσπάθεια του να εμπλέξει την Ευρωπαϊκή Ένωση στην υπεράσπιση της διαπλοκής είπε ότι «ότι η διάταξη αυτή θα ενεργοποιήσει τα θεσμικά αντανακλαστικά των Βρυξελλών». Προφανώς δεν ήταν ενήμερος για την δήλωση που είχε κάνει νωρίτερα ο εκπρόσωπος της Επιτροπής κ. Σχοινάς ότι «εναπόκειται στα κράτη μέλη να θεσμοθετήσουν τις διαδικασίες για την χορήγηση τηλεοπτικών αδειών γιατί αυτό δεν έχει εναρμονιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο»» σχολιάζει.

Για να καταλήξει με έμφαση: «Η χθεσινή συζήτηση στην Βουλή δεν ήταν μια μάχη ανάμεσα στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία και την αντιπολίτευση, αλλά ανάμεσα στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία και την διαπλοκή. Η διαπλοκή ηττήθηκε κατά κράτος».

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το