Τοπικά

21 συλλήψεις και δεκάδες προσαγωγές σε όλη τη Θεσσαλία

αστυνομικό

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στους τέσσερις Νομούς της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Συγκεκριμένα, οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 5 και 6 Μαρτίου σε  καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Κατά τη διάρκεια αυτής της επιχείρησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν 172 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, 1.008 άτομα, εκ των οποίων 775 ημεδαποί και 233 αλλοδαποί και 610 οχήματα.

Προσήχθησαν 40 άτομα και συγκεκριμένα 26 ημεδαποί και 14αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν 21 άτομα και συγκεκριμένα δύο ημεδαποί για στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος, ένας ημεδαπός για στέρηση πιστοποιητικού υγείας, ένας ημεδαπός για τροποποίηση των όρων άδειας λειτουργίας, δύο ημεδαποί για ηχορύπανση, τέσσερις ημεδαποί για ναρκωτικά, ένας ημεδαπός για παράβαση του νόμου περί παιγνίων, ένας ημεδαπός για παραεμπόριο, ένας ημεδαπός για μέθη, τέσσερις ημεδαποί, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, παράνομη οπλοφορία, απόπειρα κλοπής και κλοπή και τεσσερις αλλοδαποί (3 υπήκοοι Πακιστάν και 1 υπήκοος Αλβανίας) για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Βεβαιώθηκαν 233 παραβάσεις και συγκεκριμένα 85 παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ειδικότερα τρεις για στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος, τέσσερις για τροποποίηση των όρων λειτουργίας καταστήματος, 49 για στέρηση άδειας μουσικών οργάνων, οκτώ για στέρηση βιβλιαρίου υγείας, πέντε για στέρηση άδειας εργασίας, μία για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας, δύο για ηχορύπανση, τρείς για κατανάλωση αλκοόλ από ανήλικους, δέκα λοιπές παραβάσεις, μία παράβαση για παραεμπόριο, τέσσερις παραβάσεις για ναρκωτικά, τέσσερις παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών, μία παράβαση του νόμου περί παιγνίων.
Ακόμη βεβαιώθηκαν και 138 παραβάσεις τροχαίας και πιο συγκεκριμένα έξι για υπέρβαση ορίου ταχύτητας, δύο για μέθη, τρεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, δύο για χρήση κινητού τηλεφώνου, τρεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους, μία για στέρηση άδειας οδήγησης, δύο για στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου, τέσσερις για ΚΤΕΟ, τέσσερις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 62 παραβάσεις του Ν. 3446/06 «φορτηγά αυτοκίνητα» και 49 λοιπές παραβάσεις.

Από τους ελέγχους κατασχέθηκαν μικρός αριθμός ειδών παραεμπορίου, μικροποσότητα κάνναβης, το χρηματικό ποσό των 147 ευρώ και δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Παρόμοιες αστυνομικές δράσεις θα συνεχιστούν σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το