Τοπικά

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και παράπονα από το ΠΑΜΕ για την προβολή της δράσης του

DSC07149

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια στο ασφαλιστικό ανακοίνωσε το ΠΑΜΕ Μαγνησίας σε σημερινή συνέντευξη τύπου η οποία δόθηκε στην είσοδο του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία του Συνδέσμου Θεσσαλικών Βιομηχανιών.
«Το νομοσχέδιο λαιμητόμος δεν θα περάσει και η εργατική τάξη μαζί με τους αυτοασπασχολούμενους μπορούν να το ανατρέψουν», τόνισε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου, ενημερώνοντας πως αύριο θα πραγματοποιηθούν διαδηλώσεις σε τέσσερις γειτονιές του Βόλου και συγκεκριμένα στην Αγ. Παρασκευή (μπροστά από τον Ιερό Ναό), στη Ν. Δημητριάδα (Αγ. Δημήτριος), στην Ευαγγελίστρια και στο πάρκο της Χιλιαδούς (Γ. Δήμου με Κουντουριώτου). Και οι τέσσερις διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για τις 6 και μισή το απόγευμα.
Επίσης ο κ. Στεργίου κάλεσε τον κόσμο στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το ερχόμενο Σάββατο. Από το Βόλο θα αναχωρήσουν λεωφορεία μπροστά από το Δημαρχείο, στις 5 το πρωί. Παράλληλα, από την ερχόμενη Δευτέρα θα συνεχιστούν οι επισκέψεις του ΠΑΜΕ σε χώρους εργασίας για την ενημέρωση των εργαζομένων.

Τέλος, ο κ. Στεργίου αναφέρθηκε στον τρόπο που προέβαλαν τα τοπικά ΜΜΕ τις συγκεντρώσεις και τις πορείες που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου στο Βόλο. «Δεν γίνεται να προβάλεται ως λύση η πορεία στην οποία κατέβηκαν οι εργοδότες μαζί με τους εργαζόμενους, γιατί σε αυτή την πορεία εγκλωβίστηκε η εργατική τάξη», είπε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας ότι υπερτονίστηκε η πορεία των φορέων και όχι του ΠΑΜΕ.

Ακόμη προανήγγειλε 48ωση πανελλαδική- πανεργατική απεργία «αν τολμήσει η κυβέρνηση, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «να φέρει στη Βουλή το νόμο – έκτρωμα για το Ασφαλιστικό παρά τη γενική κατακραυγή».
Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν το μέλος της ΠΑΣΕΒΕ Δημήτρης Αδραχτάς, η πρόεδρος του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Ρίτσα Κωττή και η Μαρί Φέκα από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.

DSC07144

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το