Ελλάδα

Ανοιχτά τα σύνορα Ελλάδας-Βουλγαρίας

ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΙΣΟΔΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ
Ανοιχτό μέχρι να εξομαλυνθεί η κυκλοφορία θα παραμείνει το μπλόκο στο τελωνείο του Προμαχώνα, μετά από μαραθώνια συζήτηση μεταξύ των αγροτών και των οδηγών φορτηγών.

Έτσι, η κυκλοφορία στα σύνορα Ελλάδας-Βουλγαρίας διεξάγεται κανονικά και οι αγρότες δεσμεύτηκαν ότι δεν θα προχωρήσουν σε νέο κλείσιμο μέχρι να αποφορτιστεί τελείως η κίνηση.

Η κατάσταση που επικρατούσε στην περιοχή ήταν δραματική, με τις νταλίκες και τα φορτηγά να δημιουργούν ουρές χιλιομέτρων και από τις δύο πλευρές. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από την ελληνική πλευρά το μποτιλιάρισμα ξεπερνούσε τα 13 χιλιόμετρα ενώ από τη βουλγαρική άγγιζε τα 30χλμ.

Οι οδηγοί ήταν απελπισμένοι, καθώς ορισμένοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι από την Κυριακή. Η συνάντηση ξεκίνησε στις 13:00 και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 20:00.
οι δύο πλευρές δεν τα βρήκαν στις ώρες και έτσι, αν και οι Έλληνες αγρότες είχαν ελευθερώσει το τελωνείο, η άλλη πλευρά δεν έδινε «ελευθέρας», λόγω του πλήθους που εμπόδιζε τη δίοδο.

Στις διαπραγματεύσεις ενεπλάκησαν κυβερνητικά στελέχη των δύο πλευρών, αλλά και υψηλόβαθμα στελέχη της αστυνομίας.

Τα ξημερώματα σημειώθηκε ένταση στην περιοχή, όταν Βούλγαροι οδηγοί φορητών, αφού πέρασαν το αγροτικό μπλόκο έσπασαν τις μπάρες στο τελωνείο και πέρασαν στη γειτονική χώρα, όπου όμως ακινητοποιήθηκαν από τις βουλγαρικές Αρχές.

Βούλγαρος συνάδελφός τους δεν πρόλαβε να περάσει και συνελήφθη από Έλληνες αστυνομικούς.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το