Τοπικά

“Ο Βόλος αξίζει κάτι καλύτερο από αυτόν τον συρφετό”- Οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι στηρίζουν τη Θάλεια Στάχτου

ανεξάρτητοι-864x400_c

Σκληρή επίθεση στη δημοτική αρχή του Βόλου για την δίωξη της προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ εξαπέλυσαν οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι, που ταυτόχρονα καταγγέλουν και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της πόλης που “βρίσκονται σε άλλον πλανήτη”

“Εάν δεν επρόκειτο για τον έβδομο δήμο της χώρας, με την πλούσια δημοκρατική παράδοση θα μπορούσε κανείς να το εκλάβει ως ένα ακόμα κεφάλαιο μιας σουρεαλιστικής αυτοδιοικητικής ιστορίας. Και όμως!

Ο ασκών καθήκοντα Δημάρχου ( μήπως βέβαια και ο original όπως θέλει ο ίδιος  να τον αποκαλούν, τα ασκούσε σωστά;) και άλλοι εννέα σύμβουλοι της πλειοψηφίας, αφού δρομολόγησαν τις λύσεις για όλα τα μεγάλα προβλήματα της πόλης, βάζοντας την στις ράγες της ΄΄Νέας Εποχής΄΄, αποφάσισαν πως το μεγάλο αγκάθι είναι οι εργαζόμενοι του Δήμου και οι εκπρόσωποι τους, οι οποίοι δυστυχώς για αυτούς έχουν άποψη για το τι πραγματικά σημαίνει χρηστή διοίκηση.

Οι ίδιοι που έχουν λασπολογήσει όλους τους υπολοίπους (αντιπολίτευση, σωματεία, φορείς) επειδή οι τελευταίοι μέσα από θεσμοθετημένες διαδικασίες ασκούν τον ρόλο τους, έρχονται τώρα και μάλιστα από θέση ισχύος καθότι εργοδότες, να φιμώσουν οτιδήποτε δεν τους αρέσει ως κριτική.  Το έχουμε δει το έργο πολλές φορές: εξοβελισμός φορέων από την ΔΕΥΑΜΒ, αποκλεισμός ομάδων μειοψηφίας από επιτροπές και νομικά πρόσωπα, ύβρεις επιπέδου χαμαιτυπείου σε όποιον πει πως κάτι δεν έγινε καλά εδώ.  Τίποτε δεν θα μας έκανε έκπληξη.

Όμως αυτή την φορά ξεπέρασαν κάθε πιθανό σενάριο. Με απίθανο θράσος (μην αναρωτιόμαστε που το βρήκαν, ας είναι καλά οι ελεγκτικοί μηχανισμοί που ενάμιση χρόνο τώρα μάλλον βρίσκονται σε άλλο πλανήτη) υποβάλλουν μήνυση κατά της Προέδρου του συλλόγου ΟΤΑ Μαγνησίας διότι τόλμησε να καταγγείλει την δημοτική αρχή για τρομοκρατία και τραμπουκισμό των εργαζομένων.

Θίχτηκαν οι κύριοι επειδή κάποιος τους υπενθυμίζει τα έργα και τις ημέρες τους. Αλήθεια κύριοι, ποιος ήταν ο αιρετός που κάποτε ενεπλάκη με υπάλληλο του Δήμου μέσα στο δημαρχείο και αν δεν επενέβαιναν οι ψυχραιμότεροι ποιος ξέρει τι άλλο θα έκανε ; Ποιάς δημοτικής αρχής οι εργαζόμενοι ενάμιση χρόνο τώρα έχουν γίνει μπαλάκι εξαιτίας ρεκόρ εκδικητικών μετακινήσεων από υπηρεσία σε υπηρεσία  επειδή δυσανασχετούν με τας υποδείξεις σας, με συνέπεια να έχουν παραλύσει όλες οι υπηρεσίες; Σε άλλη πόλη υπάλληλος φέρεται να καλείται σε  απολογία και να παραπέμπεται στο πειθαρχικό επειδή τόλμησε από Facebook να αμφισβητήσει τις επιλογές του Καίσαρα της Αυτοδιοίκησης; Οι ίδιοι που έχουν ξεφτιλίσει τους θεσμούς, χρησιμοποιούν την δικαστική οδό για να φιμώσουν την κριτική. Ας είναι, θα καταπέσει σαν χάρτινος πύργος όλο τους το οικοδόμημα.

Συμπαραστεκόμαστε και θα είμαστε δίπλα και στην πρόεδρο του συλλόγου ΟΤΑ Μαγνησίας και σε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου που θέλουν να κάνουν σωστά την δουλειά τους προστατεύοντας τα συμφέροντα του Δήμου και της πόλης.

Δεν θα κάνουμε καν έκκληση περί ντροπής. Η δημοτική αρχή δεν έχει ούτε αυτό. Στον υπόλοιπο κόσμο που θέλει όμως για την πόλη κάτι καλύτερο από αυτό το ΄΄συρφετό΄΄, λέμε πως ήρθε η ώρα να ανοίξουν στόματα και να τελειώνουμε δια παντός με ότι πιο φθαρμένο γνώρισε η πόλη.

Αξίζουμε περισσότερα και καλύτερα.

Ελένη Ανδρέου Μεικοπούλου

Ιάσων Αποστολάκης

Κώστας Γαργάλας

Ματθαίος Δραμητινός

Φωτεινή Κοκκινάκη

Ιωάννης Μολοχίδης

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το