Τοπικά

Καταδικάστηκαν για ψευδή καταμήνυση οι δράστες που κατήγγειλαν ληστεία στα ΕΛΤΑ

xrimatapostoles

Ποινές φυλάκισης 18 μηνών στον καθένα επέβαλε χθες το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε έναν 51χρονο διαχειριστή ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης και στον 23χρονο υπάλληλο της εταιρείας, καθώς τους έκρινε ενόχους για ψευδή καταμήνυση.

Ένας τρίτος συλληφθείς στην ίδια υπόθεση, ένας 27χρονος, είχε αφεθεί ελεύθερος.

Οι ποινές που επιβλήθηκαν έχουν αναστέλλουσα δύναμη, ενώ οι δύο καταδικασθέντες άσκησαν έφεση.

Στο μεταξύ όπως έγινε γνωστό χθες από τον περιφερειακό διευθυντή των ΕΛΤΑ Θεσσαλίας κ. Αθ. Γεωργίου, επιθεωρητής των ΕΛΤΑ, εις βάρος των οποίων είχε γίνει υπεξαίρεση χρηματικού ποσού από τους δύο καταδικασθέντες, διενεργεί έρευνα για την υπόθεση, μετά την ολοκλήρωση της οποίας θα αποφασιστεί, αν ο Οργανισμός θα καταμηνύσει τους δύο εμπλεκόμενους και για υπεξαίρεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο 51χρονος διαχειριστής και ένας 23χρονος υπάλληλός του είχαν συλληφθεί την περασμένη Τετάρτη, μαζί με έναν 27χρονο συγγενή του πρώτου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου και σε βάρος τους είχε σχηματιστεί δικογραφία, για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης και της ψευδούς καταμήνυσης.

Όπως είχε αποδειχτεί από την έρευνα των αστυνομικών, ο 51χρονος διαχειριστής της εταιρείας είχε καταγγείλει στις Αστυνομικές Αρχές εκείνη την ημέρα, ότι ο ίδιος μαζί με τον υπάλληλό του κινούμενοι μεταξύ Αλμυρού και Σούρπης με θωρακισμένο όχημα, στο πλαίσιο χρηματαποστολής των ΕΛ.ΤΑ., είχαν πέσει θύματα ληστείας από δύο άγνωστους άνδρες, οι οποίοι με την απειλή όπλων τύπου Καλάσνικοφ, τους είχαν αφαιρέσει το σάκο χρηματαποστολής, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 100.000 ευρώ. Τα χρήματα προορίζονταν για πληρωμή συντάξεων στην περιοχή της Σούρπης και οι δράστες ήθελαν να καλύψουν με αυτά, έλλειμμα που είχαν δημιουργήσει από τον Δεκέμβριο, σε εταιρία καυσίμων, τα χρήματα της οποίας μετέφερε η εταιρεία ασφάλειας με χρηματαποστολή.

Στο πλαίσιο διερεύνησης των καταγγελλομένων από την Ασφάλεια είχε προκύψει ότι ο 51χρονος είχε συναποφασίσει με τον συνεργό του, να καταγγείλουν ψευδώς την προαναφερόμενη ληστεία, προκειμένου να αιτιολογήσουν την υπεξαίρεση του συγκεκριμένου χρηματικού ποσού, που είχε παραλάβει ο 51χρονος, ως εντολοδόχος, την περασμένη Τρίτη το απόγευμα από τα ΕΛ.ΤΑ. του Βόλου.

Επιπρόσθετα, είχε προκύψει ότι ο 51χρονος είχε παραδώσει μέρος του προαναφερόμενου ποσού σε υπάλληλό του, ο οποίος στη συνέχεια το είχε καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό, προκειμένου να συγκαλύψει τη σταδιακή υπεξαίρεση χρηματικού ποσού, που είχε ξεκινήσει να διαπράττει από το Δεκέμβριο του 2015 έως και την ημέρα της αποκάλυψης της υπόθεσης, σε βάρος εταιρείας καυσίμων, με την οποία συνεργαζόταν.

Στην κατοχή του 51χρονου είχε κατασχεθεί το χρηματικό ποσό των 51.845 ευρώ, που «περίσσεψε» από την υποτιθέμενη ληστεία της χρηματαποστολής, το οποίο είχε αποδοθεί σε νόμιμο εκπρόσωπο των ΕΛΤΑ.

Ωστόσο, τα ΕΛΤΑ δεν προχώρησαν σε καταμήνυση για υπεξαίρεση εις βάρος του 51χρονου, με αποτέλεσμα αυτός και ο 23χρονος συνεργός του να παραπεμφθούν χθες στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, με την κατηγορία της ψευδούς καταμήνυσης και όχι και της υπεξαίρεσης.

Αναμένεται το πόρισμα της έρευνας του επιθεωρητή των ΕΛΤΑ, προκειμένου να καταλήξει ο Οργανισμός, αν θα στραφεί εναντίον των δύο καταδικασθέντων για ψευδή καταμήνυση και με την κατηγορία της υπεξαίρεσης.

Σε τακτική δικάσιμο η υπόθεση με το ψεύτικο facebook

Δίωξη για συκοφαντική δυσφήμηση και παραβίαση του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων (Ν. 2472/1997) ασκήθηκε εις βάρος της 20χρονης Βολιώτισσας, που είχε συλληφθεί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας. Η νεαρή κοπέλα, που παραπέμφθηκε να δικαστεί σε τακτική δικάσιμο, κατηγορείται ότι είχε δημιουργήσει ψεύτικο προφίλ στο facebook, στο όνομα 56χρονου Βολιώτη και μέσω αυτού ανήρτησε διάφορες φωτογραφίες του 56χρονου, διαδίδοντας ψευδώς διάφορες ειδήσεις. Η νεαρή είχε συλληφθεί με την κατηγορία της παραβίασης του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, εξύβριση και απειλή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το