Τοπικά

Συμβολικές καταλήψεις Υπηρεσιών στο Βόλο “Θ”

20160208_192435

Στην πραγματοποίηση δράσεων κάθε εβδομάδα, προκειμένου να τονωθεί το αίτημα για απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό, θα προχωρήσει το συντονιστικό συνδικαλιστικών φορέων, όπως αποφασίστηκε χθες σε σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της ΟΕΒΕΜ.

Μεταξύ των δράσεων περιλαμβάνονται ακόμη και συμβολικές καταλήψεις σε δημόσιες υπηρεσίες, όπως Εφορία, ΙΚΑ, συναυλίες, αλλά και συλλαλητήριο.

Μάλιστα μια σκέψη για πραγματοποίηση συλλαλητηρίου αύριο Τετάρτη το απόγευμα δεν «περπάτησε» μεταξύ των συμμετεχόντων, καθώς προέχει η συγκρότηση του προγράμματος δράσεων.

Οι δράσεις για τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν από τους φορείς στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν στα τοπικά ΜΜΕ αύριο Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι στο ΕΚΒ.

Ωστόσο, όπως γνωστοποιήθηκε από τη χθεσινή σύσκεψη την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου στις 8 το πρωί θα γίνει από το συντονιστικό συνδικαλιστικών φορέων συμβολική κατάληψη στην Εφορία, ενώ την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου στις 8 το πρωί θα γίνει πάλι συμβολική κατάληψη στο ΙΚΑ και τον ΟΑΕΕ. Επίσης μέχρι τέλος τους μηνός αναμένεται να γίνουν συλλαλητήριο και μουσική συναυλία.

Από τους εκπροσώπους των φορέων έγινε στη χθεσινή σύσκεψη αποτίμηση της μέχρι τώρα κατάστασης και υπογραμμίστηκε ότι δεν πρέπει να χαθεί η δυναμική πνοή του κόσμου για την απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό, όπως αυτή εκφράστηκε στη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση της περασμένης Πέμπτης.

20160208_192448

Στη χθεσινή σύσκεψη στα γραφεία της ΟΕΒΕΜ παρευρέθηκαν εκπρόσωποι φορέων που έχουν συγκροτήσει το συντονιστικό των συνδικαλιστικών φορέων κατά του ασφαλιστικού, όπως από τους αγρότες, την εστίαση, τον ιδιωτικό τομέα, το δημόσιο τομέα, τους επαγγελματίες, τους εμπόρους. Μεταξύ άλλων έδωσαν το «παρών» ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ κ. Τρύφων Πλαστάρας και σύσσωμο το Δ.Σ. της ΟΕΒΕΜ, ο πρόεδρος του ΕΚΒ κ. Θανάσης Παπαδημόπουλος, ο πρόεδρος του νομαρχιακού παραρτήματος της ΑΔΕΔΥ κ. Δημήτρης Κουτσούκος, ο εκπρόσωπος των αγροτών στο μπλόκο Μικροθηβών κ. Σπαθής, ο πρόεδρος των αλιέων κ. Ξηραδάκης.

Ο κ. Πλαστάρας τόνισε πως «θα πρέπει να αποσυρθεί το σχέδιο για το ασφαλιστικό και αυτό αποτελεί το κύριο αίτημα των φορέων. Στην αυριανή συνέντευξη Τύπου θα τονιστούν οι θέσεις των φορέων του συντονιστικού, ενώ υπάρχει η διάθεση για συνεχείς συσκέψεις των φορέων.

Ο κ. Κουτσούκος τόνισε πως «από το Νοέμβριο έχει δημιουργηθεί ένα συντονιστικό όργανο κατά του σχεδίου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό αποτελούμενο από την ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΒ, την ΟΕΒΕΜ, τους αγρότες, την εστίαση, τους εμπόρους. Και κάναμε μια αποτίμηση της μεγάλης συγκέντρωσης της περασμένης Πέμπτης. Και δεν θέλουμε να σταματήσουμε εδώ, αλλά συνεχίζουμε. Κάθε εβδομάδα θα έχουμε μία ή δύο δράσεις μέχρι να αποσύρει η κυβέρνηση το σχέδιο για το ασφαλιστικό και φορολογικό. Η απεργία της περασμένης Πέμπτης, δεν ήταν μια τουφεκιά στον αέρα και δεν πρέπει να απογοητεύσουμε τον κόσμο που συμμετείχε τόσο μαζικά. Είμαστε αποφασισμένοι να το πάμε μέχρι τέλος».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το