Πολιτισμός

“Η Μεγάλη Στιγμή” στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Θεάτρου Καρδίτσας

12630945_10153811731246217_1033129075_o

Ανακοινώθηκε η συμμετοχή για το έργο “Η Μεγάλη Στιγμή” του Αλέκου Λιδωρίκη σε σκηνοθεσία της Μαριλένας Πονηράκη από το “Θεατρικό Εργαστήρι” του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλοννήσου στο 32ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας, που οργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού από 4 έως 13 Μαρτίου 2016, το οποίο στοχεύει στην ενθάρρυνση της ερασιτεχνικής δημιουργίας και στην καλλιέργεια θεατρικής παιδείας στην ευρύτερη περιοχή.
Η θεατρική παράσταση ‘Η Μεγάλη Στιγμή” η οποία παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στην Αλόννησο τον περασμένο Δεκέμβριο από το Θεατρικό Εργαστήρι του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλοννήσου σε σκηνοθεσία της Μαριλένας Πονηράκη είναι υποψήφιο για το διαγωνιστικό μέρος του 32ο Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας.
Η αρμόδια επιτροπή αξιολόγησης έχει ήδη ξεκινήσει το δύσκολο έργο της, δηλαδή την επιλογή οκτώ μόνο θεατρικών ομάδων από τις τριάντα που έχουν θέσει υποψηφιότητα συνολικά το 2016. Τα αποτελέσματα αναμένονται να ανακοινωθούν το αργότερο μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου.

Το “Θεατρικό Εργαστήρι” αναβίωσε με την ανασύσταση του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλοννήσου στις αρχές του 2012 και έτσι ξεκίνησε και η λειτουργία του.
Το «Πανηγύρι» του Δημήτρη Κεχαΐδη, σε σκηνοθεσία του Πατέρα Αβραάμ Αποστολίδη, ήταν η πρώτη θεατρική παράσταση που ανέβηκε στην Αλόννησο με μεγάλη επιτυχία. Η Θεατρική Ομάδα αποτελείται από κατοίκους του νησιού όλων των ηλικιών.
Η Δημιουργικότητα, η Εκφραστικότητα και η Παραγωγή Τέχνης και Πολιτισμού είναι οι βασικοί σκοποί της θεατρικής ομάδας. Έχοντας αυτό ως προτροπή, το 2015 επιχειρούμε να παρουσιάσουμε παραστάσεις όπως τη γνωστή κωμωδία “Φωνάζει ο Κλέφτης” του Δημήτρη Ψαθά σε σκηνοθεσία Μαριλένας Πονηράκη. Η παράσταση αυτή αφιερώθηκε από όλη την ομάδα στον Πατέρα Αβραάμ, που λάτρευε την Τέχνη του Θεάτρου και που έφυγε τόσο ξαφνικά από τη ζωή.
Το 2015 έκλεισε επιτυχώς με το έργο του Αλέκου Λιδωρίκη “Η Μεγάλη Στιγμή” που ευχής έργον είναι να παρουσιαστεί και σε άλλα μέρη εκτός Αλοννήσου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το