Τοπικά

Κοπή πίτας του ΤΕΕ Μαγνησίας- Οι κινητοποιήσεις ενάντια στο Ασφαλιστικό στην ομιλία της Ν. Καπούλα

IMG_20160129_204224

Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο επισκίασε την αποψινή κοπή πίτας στο ΤΕΕ Μαγνησίας. Στην ομιλία της η πρόεδρος του ΤΕΕ Νάνσυ Καπούλα έκανε έναν απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, μίλησε για τους στόχους της Διοικούσας Επιτροπής και για το κλίμα συνεργασίας που υπήρχε με πολλούς δημάρχους του Νομού.
Στην ομιλία της η κ. Καπούλα ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Η χρονιά που πέρασε άφησε έντονες αναμνήσεις στην πλειοψηφία τους άσχημες. Διανύουμε τον έκτο χρόνο κρίσης και οι δυσάρεστες εξελίξεις και ειδήσεις είναι πλέον η μόνιμη καθημερινότητά μας.
Σε αυτά έχει προστεθεί ένα ακόμη μεγάλο θέμα για μας τους μηχανικούς, όπως και για όλους τους Έλληνες. Το σχέδιο για το Ασφαλιστικό σύστημα της χώρας το οποίο αν εφαρμοστεί σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, το μόνο σίγουρο είναι ότι ο κλάδος των μηχανικών όπως και όλων των άλλων επιστημονικών φορέων και ελευθέρων επαγγελματιών οδηγούνται εκτός αγοράς εργασίας.
Το σχέδιο νόμου που προβλέπει υπολογισμό των εισφορών σε ποσοστό 38,45% επί του καθαρού ετήσιου εισοδήματος για εισοδήματα άνω των 7.000 ευρώ το οποίο σε συνδυασμό με τις φορολογικές υποχρεώσεις οδηγεί στον εκμηδενισμό του εισοδήματος και στην περαιτέρω απαξίωση του βιοτικού μας επιπέδου.
Το ΤΕΕ Μαγνησίας, μαζί με 26 φορείς και συλλόγους της Μαγνησίας, συμμετέχει από την πρώτη στιγμή, μετά από κάλεσμα του πρόεδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου κ. Λάζαρου Γαϊτάνη, στο Συντονιστικό των φορέων που αντιδρούν για το Ασφαλιστικό. Όλοι μαζί χωρίς διακρίσεις δίνουμε κοινό αγώνα με γνώμονα την σωστή ενημέρωση των μελών μας και τον ουσιαστικό διάλογο για ένα δίκαιο και υποφερτό για όλους μας ασφαλιστικό σύστημα.
Οι προτάσεις από το Τεχνικό επιμελητήριο Ελλάδος για το ασφαλιστικό έχουν κατατεθεί στον αρμόδιο υπουργό, αντίστοιχα και από τους άλλους φορείς, όμως μέχρι στιγμής δεν έχουμε καμία θετική εξέλιξη. Είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις και να στείλουμε μηνύματα συλλογικής αντίδρασης από όλους τους Νομούς της χώρας την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου στη γενική απεργία. Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω τους προέδρους και τους εκπροσώπους των φορέων και συλλόγων που παρευρίσκονται απόψε μαζί μας και να τονίσω πως η συμμαχία που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα σε επιστήμονες, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες είναι πάνω από όλα για το κοινό καλό.….

IMG_20160129_204255

Κλίμα αλληλεγγύης και συνεργατικότητας είχαμε καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς και με τους Δημάρχους του νομού Μαγνησίας. Επισκεφτήκαμε όλους τους Δήμους της χερσαίας περιοχής της Μαγνησίας και γνωρίζουμε πλέον το σύνολο σχεδόν των έργων και των θεμάτων που τους απασχολούν και στα οποία μπορούμε ως μηχανικοί να συνδράμουμε. Θα αναφέρω επιγραμματικά πως είμαστε σε αγαστή και συνεχή συνεργασία με το Δήμαρχο Αλμυρού κ. Εσερίδη για την ολοκλήρωση των έργων του Δήμου Αλμυρού με την ανταλλαγή απόψεων για την επίλυση προβλημάτων, με τον Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου κ. Φουρτούνα για το μείζον θέμα του φράγματος Παναγιώτικο και με τον Δήμαρχο Ζαγοράς Μουρεσίου κ. Κουτσάφτη για προβλήματα δόμησης και θέματα ανάπτυξης του Δήμου του. Επιπροσθέτως με τους Δημάρχους Νοτίου Πηλίου και Ζαγοράς – Μουρεσίου και τα στελέχη τους πραγματοποιήσαμε κοινή συνεδρίαση στο ΤΕΕ Μαγνησίας και συναποφασίσαμε τον τρόπο αντιμετώπισης της υπόθεσης προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την οριοθέτηση των οικισμών.
Η δράση μας εκτείνεται και στα νησιά των Σποράδων όπου η ομάδα εργασίας για τα μορφολογικά στοιχεία και την πρόταση για το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος ολοκληρώθηκε έτσι ώστε να δώσει έτοιμες τις προτάσεις στους Δήμους Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου για την διαβούλευση επί των μελετών του ΥΠΕΚΑ για τα Προεδρικά Διατάγματα των οικισμών κάτω των δύο χιλιάδων κατοίκων.

IMG_20160129_204327
Ανεξίτηλη θα μείνει στη μνήμη μας η εικόνα που αντικρίσαμε στη Σκόπελο όταν βρεθήκαμε από τις πρώτες κιόλας στιγμές μετά τη σφοδρή θεομηνία. Ήταν πράγματι συγκινητική η εθελοντική προσφορά των συναδέλφων τόσο αυτών που ήρθαν όσο και όλων εκείνων που δήλωσαν συμμετοχή. Εκτός από την καταγραφή που έκαναν τα κλιμάκια των εθελοντών τις πρώτες μέρες, στη συνέχεια συντάξαμε τα φύλλα καταγραφής ζημιών και ολοκληρώσαμε τις μελέτες για τα μέτωπα αστοχίας αρμοδιότητας του Δήμου Σκοπέλου. Είμαστε στο πλευρό του Δήμου όλο αυτό το διάστημα βοηθώντας στην διεκπεραίωση των διαδικασιών.
Ακόμη και στην περίπτωση του Δήμου Βόλου όπου είναι γνωστά τα όσα έχουν διαδραματιστεί εμείς ως Διοίκηση απλά φροντίσαμε να είμαστε ειλικρινής απέναντι στους συμπολίτες μας χωρίς να συγκαλύπτουμε καταστάσεις όπως για παράδειγμα το περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελέστηκε στη μονάδα του Βιολογικού Καθαρισμού. Από την πλευρά μας είμαστε παρόντες στα θέματα του Δήμου Βόλου με τις προτάσεις μας για τον πολεοδομικό σχεδιασμό, για μικρά και μεγάλα ζητήματα της πόλης ενώ είναι γνωστό ότι σηκώσαμε το βάρος της ευθύνης της πραγματογνωμοσύνης στην υπόθεση της ΔΕΥΑΜΒ με την ΕΡΓΗΛ»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το