Τοπικά

Το 2018 η δίκη Καντόλα στο Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας

Τον Φεβρουάριο του 2018 θα συζητηθεί η υπόθεση της έφεσης που έχει ασκήσει ο πρώην δήμαρχος Αισωνίας Δημήτρης Καντόλας κατά της πρωτόδικης απόφασης του Τριμελούς Εφετείου με την οποία είχε καταδικαστεί για απιστία. Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας αποφάσισε σήμερα την αναβολή της υπόθεσης.

Ο πρώην δήμαρχος Αισωνίας παραπέμφθηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Λάρισας. Με την με αριθμό 458/2015 απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Λάρισας, ο Δημήτριος Καντόλας κρίθηκε ένοχος και κατά της απόφασης αυτής άσκησε έφεση, η αναβολή της οποίας αποφασίστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Μαζί με τον κ. Καντόλα πρόκειται να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου και δύο δημοτικοί σύμβουλοι του πρώην «Δήμου Αισωνίας», οι οποίοι με το με αριθμό 70/2015 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Λάρισας παραπέμφθηκαν στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, με την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου και την ιδιότητα του μέλους της επιτροπής παραλαβής έργων μέχρι του ποσού των 5.869,41 ευρώ, για να δικαστούν, ως υπαίτιοι του ότι από κοινού με πρόθεση παρείχαν άμεση συνδρομή στον άλλοτε Δήμαρχο, κατά την διάρκεια της πράξης και στην εκτέλεση της κύριας πράξης της απιστίας.

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το