Τοπικά

2014-2015, η χρονιά του 1ου Γυμνασίου Βόλου

ΓΥΜΝΑΣΙΟ 1ο

Καθώς η σχολική χρονιά φτάνει στο τέλος της, αποδείχτηκε ότι ήταν μια χρόνια ιδιαίτερα δημιουργική, παραγωγική και γεμάτη αποτελέσματα που ωφέλησαν όλη την σχολική κοινότητα του 1ου Γυμνασίου Βόλου αλλά και την κοινωνία που το περιβάλλει.

Βασικός και πρωτεύοντας στόχος  του 1ου Γυμνασίου Βόλου είναι η εκπαίδευση, η κοινωνικοποίηση, ο σεβασμός, η αυτοεκτίμηση, η αλληλοεκτίμηση, η δημιουργία, η γνώση σε ισορροπημένο συναισθηματικά και άρτια καταρτισμένο υλικοτεχνικά περιβάλλον. Πέραν, όμως , του βασικού αυτού στόχου σημαντική είναι η υλοποίηση προγραμμάτων  και δραστηριοτήτων, όπου οι μαθητές συμμετείχαν και είχαν την δυνατότητα να αυτοεκφραστούν, να οργανώσουν, να δημιουργήσουν και κυρίως να αναπτύξουν πλευρές που ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία τους. Εκδηλώσεις, ταξίδια, δραστηριότητες που ανοίγουν το μυαλό και την διάθεση για γνώση στα οποία συμμετείχε το μεγαλύτερο μέρος των μαθητών.

Για το έτος 2014-2015 υλοποιήθηκαν από τους καθηγητές του 1ου Γυμν. Βόλου ως καθοδηγητές 10 προγράμματα και δραστηριότητες μερικά εκτός των οποίων είναι:

1)πολιτιστικά προγράμματα

-από τις ομάδες θεάτρου και χορού συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου στο Δίον Πιερίας με την παράσταση ‘Άγγελος Σικελιανός-Μια ζωή μια εποχή’, η οποία παίχτηκε και στο θέατρο του Πολιτιστικού Νέας Ιωνίας και

-η θεατρική παράσταση ‘ΤΗΛΕ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ’ όπου συμμετείχαν  52 μαθητές και παίχτηκε στο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας στα πλαίσια της Γιορτής Παιδείας 2015.

-δημιουργία ηλεκτρονικής εφημερίδας που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΣΠΔ

-δημιουργία ζωγραφικών εικόνων εσωτερικά και στον προαύλιο χώρο του σχολείου

-επαφή μαθητών με τον πολιτισμό ξένων χωρών και τη γλώσσα τους.

2)περιβαλλοντικά προγράμματα

-δημιουργία φυτωρίου με φυτά απορρυπαντές, τα οποία καθαρίζουν την ατμόσφαιρα

-ταξίδι στο CERN από πρόγραμμα για το σύμπαν

-αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις για τον καλλωπισμό στο χώρο του σχολείου

4)αγωγής σταδιοδρομίας προγράμματα 

-γνωριμία με νέα επαγγέλματα νέων τεχνολογιών

-γνωριμία με την επαγγελματική εκπαίδευση στην Γερμανία και την γλώσσα της.

5)φύση και άσκηση

-δραστηριότητες στη φύση με πεζοπορίες, ποδηλασία, flying fox, εκμάθηση σκι, χειμερινή διαβίωση στο βουνό, πρώτες βοήθειες, κ.α.

6)ταξίδια εντός κι εκτός Ελλάδας από όλες τις ομάδες

7) αδελφοποίηση με Γερμανικό σχολείο της Νυρεμβέργης Μelanchthon-Gymnasium.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το