Ελλάδα

Βγήκαν «μαχαίρια»: Απίστευτες καταγγελίες Σπίρτζη-Θεοδωράκη για διαπλοκή

katalogos_37

«Πόλεμος» ανακοινώσεων και δηλώσεων ανάμεσα στον Χρήστο Σπίρτζη και τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Τόσο ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων όσο και ο επικεφαλής του Ποταμιού έκαναν καταγγελίες για συμμετοχή στην διαπλοκή.

Αρχικά ο υπουργός σε απάντηση του στον κ.Θεοδωράκη και στους «νεοφιλελεύθερους συνοδοιπόρους του» δήλωσε «Περιμένουμε από Δευτέρα στο υπουργείο τους 15 «τζίνιους» δημόσιους υπάλληλους του κ. Θεοδωράκη. Για να καταλάβουν οι ίδιοι και ο πολιτικός αρχηγός τους  την πελώρια άγνοια τους, για το τι είναι και πως προετοιμάζεται η ένταξη των δημοσίων έργων και μελετών στο εθνικό σύστημα ηλεκτρονικών δημοσίων συμβάσεων.

Να φέρουν μαζί τους και τα απαραίτητα δικαιολογητικά:
α) δελτίο αξιολόγησης ρουσφετολογικού τύπου, Κυριάκου    Μητσοτάκη,
β) πτυχίο πολιτικού θράσους, λαϊκισμού, απαξίωσης και λοιδορίας του ελληνικού δημοσίου και των δημοσίων υπαλλήλων,
γ) πιστοποιητικό ενεργούς δράσης στη διαπλοκή,
δ) αποδεικτικό προϋπηρεσίας σε πολιτικό μπακάλικο (δεκτό και από «ντελικατέσεν»).

Και κάτι ακόμη: Εμείς είμαστε κατά των εξυπηρετήσεων και υπέρ της αμειβόμενης εργασίας. Θα πληρωθούν κανονικά! Αν θέλουν δωρεάν εργασία, ας την αναζητήσουν στα «γκουλάγκ» του νεοφιλελευθερισμού… Το σύνθημα  περί λαϊκισμού δόθηκε από την πρώτη στιγμή εκλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η συνέχεια δίνεται από τους νεοφιλελεύθερους  λαϊκιστές των όμορων πολιτικών χώρων, μετά τους πανηγυρισμούς εκλογής του αρχηγού τους.

Επί της ουσίας:
Α. Το ηλεκτρονικό σύστημα δεν έχει κατασκευαστεί και δεν μπορεί να ολοκληρωθεί για τα δημόσια έργα σε όλο το δημόσιο: Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δημόσιους Φορείς, Υπουργεία, πριν τις ημερομηνίες που ανακοινώθηκαν.
Β. Σ΄ όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα, σε όλον τον πλανήτη, απαιτείται δοκιμαστική λειτουργία και εκπαίδευση όχι μόνο των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και των στελεχών των εταιρειών, που συμμετέχουν. Απαιτείται επίσης δομή πληροφοριών  προς τους πολίτες, τηλεφωνικό κέντρο και εκπαιδευμένοι υπάλληλοι για να δίνουν πληροφορίες.
Γ. Δε θα σταματήσουμε τα δημόσια έργα στη χώρα, μέσα στην κρίση, γιατί οι νεοφιλελεύθεροι πολιτικοί της ΝΔ, Ποταμιού και συνοδοιπόρων είναι επιεικώς άσχετοι και ανεύθυνοι.
Δουλέψαμε πολύ για να επανακινήσουμε ότι είχαν σταματήσει.
Παλεύουμε για να βγουν πολλά νέα έργα σε όλη τη χώρα, για να βγούμε από την κρίση. Δεν το θέλουν, τους καταλαβαίνουμε και εμείς, και όλος ο ελληνικός λαός».

Εν συνεχεία ο Σταύρος Θεοδωράκης με ένα σκληρό σχόλιο απάντησε στην ανακοίνωση του υπουργού Υποδομών. Το Ποτάμι χαρακτηρίζει τον κ. Σπίρτζη «παιδί της διαπλοκής» το οποίο έχει μάλιστα, «μεγάλο θράσος».
«Ζητάει από το Ποτάμι “πιστοποιητικά ενεργού δράσης στη διαπλοκή”! Είναι φανερό ότι ο κ. Σπίρτζης έχει μπερδέψει τους φακέλους στα συρτάρια του», αναφέρει το κόμμα του κ. Θεοδωράκη, υπογραμμίζοντας πως τα «πιστοποιητικά» ενεργού δράσης στη διαπλοκή, «έχουν το όνομά του».

«Από τότε που ως μέλος της διοίκησης και μετά ως πρόεδρος του ΤΕΕ -και πάντα βέβαια ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ- έκανε τον “τροχονόμο” στα δημόσια έργα (επί μια 15ετία δηλαδή -στα χρόνια του μεγάλου πάρτι)», σημειώνει.

Η κόντρα Σπίρτζη-Ποταμιού ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής όταν, μετά τη δημόσια ομολογία του υπουργού Υποδομών ότι τα δημόσια έργα δεν θα καταχωρούνται μέχρι το 2017 στο ηλεκτρονικό σύστημα δημοσίων συμβάσεων, γιατί οι υπάλληλοι του χρειάζονται δύο χρόνια για να εκπαιδευτούν στο σύστημα, το Ποτάμι εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία δήλωνε διατεθειμένο να παρέχει δωρεάν ταχύρρυθμα μαθήματα εκμάθησης του συστήματος.

Τελευταίος ο κ.Σπίρτζης με νέα ανακοίνωση του απάντησε: «Στα χρόνια του μεγάλου πάρτι, τα στελέχη από το Ποτάμι συμμετείχαν:

  • Στα ΜΜΕ, δημόσια και ιδιωτικά, με ακριβοπληρωμένες αμοιβές
  • Ως στελέχη των νεοφιλελεύθερων γραφείων εντός και εκτός χώρας και
  • Ως κρατικοδίαιτοι

Σας παροτρύνουμε να συνεχίσετε τους πανηγυρισμούς για την εκλογή Μητσοτάκη. Όσον αφορά το ποιοι είναι τα αγαπημένα παιδιά της διαπλοκής, αυτό φαίνεται στα αγαπημένα σας ΜΜΕ αλλά και στους καθρέπτες σας. Τέλος, οι φάκελοι στα συρτάρια μας καθόλου μπερδεμένοι δεν είναι.  Στα δεξιά συρτάρια βρίσκονται τα πεπραγμένα των νεοφιλελεύθερων της ΝΔ και των συνοδοιπόρων της, που έφεραν τον ελληνικό λαό στη φτώχεια και στη δυστυχία, και στα αριστερά συρτάρια μας οι θεσμικές αλλαγές, οι πραγματικές τομές και το πρόγραμμα υποδομών που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση».

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το